Damjana Kolar

 |  Mladina 29  |  Kultura

6. Grossmannov festival filma in vina

Od 26. do 31. julija

Kuzle

Kuzle
© Tadej Rupnik

Vsi ljubitelji filmskih grozot, vinskih dobrot in dobre glasbe ste naslednji teden vabljeni v Ljutomer. Za senzacijo bo ponovno poskrbel režiser Vitomir Kaučič, ki bo premierno predstavil novo mojstrovino Vinopiri: Ledena trgatev, za šokantnost bo poskrbel Šok koridor s šokumentarci, za silovit ženski udarec pa dokumentarca o novosadskih Boyah in zagrebških Le Zbor. Predstavili bodo tudi dokumentarce o idrijskih Kuzlah, Dar-Fur: Vojna za vodo in Sevdah ter finsko znanstvenofantastično komedijo Star Wreck. Glasbeni program pa bo ponudil nastope skupin Hladno pivo, Demolition Group, Banane Metalik in drugih.
Več nam je povedal programski direktor festivala Tomaž Horvat: “Že šestič se kot strela iz nevihte v Ljutomer na Grossmannov festival filma in vina vračajo pošasti. Z njimi vred pa množica subverzivnih, divjih, grozljivih in kultnih filmov, ki si jih boste lahko ogledali v spremstvu njihovih avtorjev. Tokrat so svoje obiske potrdili kultni kralj brazilskega grozljivega filma Jose Mojica Marins a.k.a. Coffin Joe, kontroverzni Uwe Boll, človeška stonoga Tom Six in številni drugi. Posebni filmski poudarki bodo letos posvečeni tudi novi ekstremni srbski grozljivi sceni ter 30-letnici delovanja skupine Laibach, ki bodo na festivalu tudi nastopili ob množici drugih bendov. Vrhunec pa bo festivalsko vretje doseglo v prvi in doslej edini Paradi pošasti, ki se bo sprehodila skozi ulice Ljutomera na zaključni dan festivala. Vse to in še mnogo več bo spremljalo budno oko hudega mačka, ki vas bo oskrbel tudi z odličnimi prleškimi vini.” Več na: www.grossmann.si.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.