Stanka Prodnik

 |  Mladina 29  |  Kultura

Premier na obisku

Poleti ima Borut Pahor čas, da pride tudi v Studio City

/media/www/slike.old/mladina/ptv.jpg

© TVS

Če se po koncu nogometne sage na drugi program nacionalke ne bi vrnil Studio City, bi lahko tudi uradno razglasili poletni mrk slovenskih televizij. Tudi ponedeljkova informativna oddaja Polemika si je namreč vzela dopust, kar je sicer edino logično, hkrati pa tudi nekoliko nadležno, saj smo nedavno izvedeli, da bomo morali zaradi prihoda prepirljivih Slaka in Travna na nacionalko jeseni v njenem ponedeljkovem terminu gledati Tednik.
Zgodba te oddaje je sploh dober pokazatelj razmer na nacionalki. Tednik je bil kar 28 let na sporedu ob četrtkih in tam je mirno vztrajal, dokler nista dobila besede Slak in Traven, ki, kot kaže, želita, da ob ponedeljkih nihče ne bi gledal Tednika, ob četrtkih pa nihče njune nove oddaje. Kakorkoli že, frajerja sta za njuno novo oddajo izbrala Tednikov termin, ker očitno pripravljata nova Trenja, saj je bila tudi ta nekdanja Slakova oddaja na sporedu ob četrtkih zvečer, ali pa se jima čez vikend preprosto ne ljubi delati, kar lahko tudi povsem razumemo. Ob njunih neskromnih plačah in naklonjenosti, ki jima jo izkazuje vodstvo TV Slovenija, ne bi bili presenečeni, če bi želela pripravljati le mesečni polurni feljton kreganja z levičarji, ki bi bil na sporedu vsak četrti petek namesto narodno-zabavnih razvedril. Navade nacionalkinih gledalcev pri tem seveda niso pomembne. Ne le njiju, tudi nacionalkine šefe prav malo brigajo.
Bomo pa ob ponedeljkih verjetno še vedno gledali Studio City, kjer je ta teden gostoval sam Borut Pahor. Se pač pozna, da so preostale informativne oddaje na dopustu, in ni kaj, Pahor v tisto scensko postavitev res lepo paše; modra obleka s črtami je bila namreč zagotovo izbrana prav z namenom gostovanja v tej oddaji. Na sploh je šlo za pomembno priložnost, saj je Pahor kar sam povedal, da je prvi premier, ki je gostoval v Studiu City. Res je, če bi želel gostovati v oddaji Na zdravje!, ki jo je sicer že obiskal, bi bil zgolj še en premier, tukaj pa je bil prvi. In najpomembnejši. In zagorel. Predvsem pa v formi: nismo še namreč videli, da bi Pahor kar sredi vprašanja odgovoril z angleško krilatico “No comment.” Čeprav je potem vendarle nekaj odgovoril, intervju pa začinil še z vložki, kot so: “Marcel, zdaj se morava odločit, ali boste vse povedali vi, ali lahko tudi kaj jaz.” In: “Če mačka lovi miši, me malo zanima, ali je rdeča ali črna.” Ali pa zagorela v modri obleki, kajne Borut?
In kaj nato dobimo isti večer v Odmevih? Nenada Glücksa, ki prek satelita teži ministrici Majdi Širca v studiu, da v njegovem Združenju novinarjev in publicistov niso zadovoljni, na kakšen način so k razpravi o novi medijski zakonodaji povabili njihovega ustanovnega člana Mateja Makaroviča. In ker so ga povabili kot medijskega strokovnjaka, ne pa kot člana nekega obskurnega društva, jim zdaj očitno ne pove, o čem se stroka pogovarja. Novinarji opozarjajo na morebitni propad tiskanih medijev, družbico, zbrano okrog Kršinarja, pa mučijo vabila. A brez skrbi, ko se bo Slak preselil iz Odmevov v četrtkov termin ob osmih, bodo člani njihovega društva vedno povabljeni tako, kot se spodobi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.