|  Mladina 31  |  Kultura

Marko Drpić, organizator Festivala črk

... o prvem tovrstnem festivalu, ki poteka do nedelje, 8. avgusta, v Ljubljani. Več informacij najdete na www.festivalcrk.si.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz31_marko_drpic_b5.jpg

© Borut Peterlin

“Kako se imenuje presečišče, kjer se sekajo tale dejstva: nedavno je propadla še zadnja velika slovenska tiskarna, v baru sedi peščica mladcev in ustanavlja prvo slovensko črkovno založbo, na robu mesta neki zmešan kaligraf polni kamionske kontejnerje z regali, polnimi svinčenih in lesnih črk, ter Ljubljana za eno leto postane svetovna prestolnica knjige? Festival črk, seveda. Zakladnica Festivala je stara oprema za knjigotisk in znanje, ki so ga v neštetih pogovorih in obiskih na organizatorja prelili zdaj večinoma že upokojeni mojstri iz sveta grafične industrije, njeno vrednost pa povečujejo udeleženci delavnic in projektov, na katerih nove oblike tiskajo s staro tehniko, kjer ročno izdelujejo papir in šivajo knjige, tiskajo vizitke s svinčenimi črkami, oblikujejo popolnoma nove črkovne vrste in z gradbenim valjarjem tiskajo na natečaju nagrajene plakate.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.