Stanka Prodnik

 |  Mladina 32  |  Kultura

O zagatah receptorjev

Kako nam je Drago Bulc predstavil svet hotelskega osebja in bil pri tem celo znosen

Drago Bulc v Polnočnem klubu

Drago Bulc v Polnočnem klubu
© TVS

Poletja na nacionalki kar ni in ni konec. Kako bi si sicer lahko razložili dejstvo, da so po Polnočnem klubu, v katerem je povratnik na televizijske zaslone Zvezdan Martič prejšnji teden spraševal resnično čudne stvari o identitetah, pripravili še en pogovor o še eni ne povsem pomembni stvari, ki ga je tokrat prevzel strokovnjak za turizem Drago Bulc. Ta se je odločil, da bo večer namenil poklicu receptorja. Hja, ni zvenelo ravno obetavno.
Tudi lani smo v tem času spremljali skrajno nenavadne Polnočne klube, ki so jih snemali zunaj, na prostem, takrat celo na strehi. Še vedno nismo pozabili, kako sta se uspela v oddaji, v kateri so govorili o orgazmu, specialista za potrebe žensk Vasko Polič in Zmago Jelinčič Plemeniti v dobri uri, kolikor je trajala oddaja, tako napiti z vinom, ki so jim ga pustili na mizi, da sta se na koncu pogovarjala le še med sabo.
No, ta konkretna oddaja se nam ni naključno prikradla v spomin. Bulčevo ponočevanje o še eni turistični temi se je namreč kaj kmalu sprevrglo v pripovedovanje zgodbic o prešuštnikih. Če smo se namreč sprva bali, da nam blejski župan Janez Fajfar, sicer nekdanji receptor, in trije, ki receptorsko delo še vedno opravljajo, o svojem poklicu ne bodo znali povedati nič sočnega, so se naši strahovi kmalu razblinili, saj je Bulc priletel z vprašanjem o tem, kaj storijo, ko se gost, ki je leta zahajal v hotel z ljubico, na recepciji prikaže z ženo. No, župan Fajfar nas je hitro podučil, da mora biti receptor pozoren na signale, kot je pomežik, da ne bi slučajno varajočega moža razkrinkali pred ženo, hkrati pa je tudi razložil, da hoteli prav iz tega razloga ne pošiljajo pozabljenih predmetov na dom, razen če za to izrecno prosijo gostje sami.
Bulc je bil v svojem fluorescenčnem New Kids on The Block metuljčku očitno v formi in nadaljeval je s poizvedovanjem o tem, kaj receptorji svetujejo tistim, ki potujejo sami, sploh zdaj, ko je “istospolnost pravica do enakopravnosti v družbi”. Bulc ve, da je prostitucija kazniva, ampak gost je vendar le gost. In debata se je iz dogodivščin hotelskega osebja za kratek čas preusmerila v Fajfarjevo razglabljanje o tem, da bi se prostitucijo splačalo legalizirati.
Priznamo, da si nismo mislili, da je lahko banalna debata, ki jo vodi večni turist na tuje stroške, tako ... no, vsaj malo zanimiva. Čeprav so potem hitro zapadli v puhlice o tegobah z gosti različnih narodnosti, ki iz hotela nosijo brisače in kopalne plašče. Bulc je želel debato začiniti tudi z vprašanjem, kaj storiti, če v hotel pride gost z rolls-royceom, njegova žena pa ima s seboj pitona. Ni kaj, takšen prizor bi si res želeli videti. A ko so obdelali teme o zagotavljanju diskretnosti gostov, tudi milijonarji s pitoni niso več pomagali in Polnočni klub nas je, kot je to v navadi, zazibal v spanec.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.