Stanka Prodnik

 |  Mladina 33  |  Kultura

Stožice z ozkim o

O zadregi, v kateri se je znašla Jankoviću nenaklonjena nacionalka

Stožice navdušujejo, na nacionalki obupujejo

Stožice navdušujejo, na nacionalki obupujejo
© marko pigac

Prejšnji teden se nikakor nismo mogli izogniti novicam o novem ljubljanskem stadionu in dvorani na Stožicah, ki jih kar naenkrat vsi izgovarjajo z ozkim o. Situacija je bila namreč prav shizofrena: na eni strani očitanja ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću o nepravilnostih projekta, na drugi strani pa evforično stanje obiskovalcev. Prejšnji teden sta se tako športna in informativna redakcija nacionalke postavili na dva nasprotna bregova.
Jasno je, da tudi nacionalka vse do otvoritve ni skrivala svojega skepticizma, da bosta stadion in dvorana sploh kdaj dokončana, in ob dopoldanskem zapletu s tovornjaki pred otvoritvijo dvorane se jim je verjetno v redakciji kar ploskalo. A v torek in sredo zvečer je v Stožicah vse potekalo gladko, informativni program pa je kar malce težko skril svoje razočaranje nad Jankovićevim uspehom. Gregor Drnovšek, ki se je oba večera javljal iz Stožic, je s svojim dolgim obrazom namreč podrl svetovni rekord v zoprnosti. Zdelo se je, da bi ga bolj vznejevoljili lahko samo še tako, da bi ga poslali na zabavo ob ponovni izvolitvi Jankovića za župana. No, nas je vsaj razvedril njegov sogovornik na nogometni tekmi Primož Gliha, ki tokrat ni povedal, da imajo Avstralci nogomet v genih, ker so potomci Angležev, ampak je povedal, da je pri nogometni igri zelo pomembna akustika. Hm.
Vidno bolj razigrana je bila Ana A. Gajić, bivša Playboyeva nagica, ki je z golimi rameni tik ob igrišču poročala o neverjetnem vzdušju. Hja, gola ramena in neposredna bližina naših potnih nogometašev seveda lahko pomenita samo to. Vidno navdušena je bila seveda tudi športna sekcija na čelu z dr. Andrejem Staretom. Najprej v Odmevih, nato pa še v prenosu nogometne tekme, ko je pel hvalnice županu in pojasnjeval, koliko županov je bilo potrebnih, da smo končno dobili stadion. Tisti torek so v Odmevih gostili tudi Boštjana Vugo in Igorja Vidmarja; slednji je Bratožu tudi malo razložil, da bo za morebitni neuspeh Stožic sokriva nacionalka, kajti zvezde oddaje Na zdravje! dvorane ne bodo napolnile. Bratož se seveda ni pustil zmotiti in je omenil Lady Gaga in Madonno (tudi z ozkim o), ki pa ju v simbolu izkoriščanja in neplačevanja delavcev, kot je Stožice v Utripu poimenovala Petra Bezjak, tako ali tako verjetno ne bomo nikoli videli.
Sicer pa smo se v športnem tednu dvakrat pošteno nakrohotali: najprej Poptevejevi novinarki, ki je nasedla slovenskemu navijaču v slovenskem dresu in šalu, ki ji je v angleščini navrgel nekaj stavkov in jo prepričal, da je avstralski navijač, konec tedna pa (ponovno) Polnočnemu klubu, kjer so se tokrat pogovarjali o moški lepoti. Če smo mislili, da imajo lepotna tekmovanja največjo komično vrednost v izjavah misic, očitno še nismo videli dovolj mistrov. Morda še ena ideja, kako uporabiti dvorano v Stožicah z ozkim o.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.