Damjana Kolar

 |  Mladina 34  |  Kultura

Panonika harmonika

Od 27. do 29. avgusta

Rundek Cargo Orkestar

Rundek Cargo Orkestar

V Gaju pri Letališču Cerklje ob Krki bo zadnji vikend v avgustu potekal prvi mednarodni festival harmonike, etno glasbe, vina, kulinarike in smeha Panonika harmonika. Glavni namen festivala je poudariti pomen in tradicijo igranja harmonike v različnih kulturah panonske nižine in s tem spodbuditi druženje njenih prebivalcev. V glasbenem programu bo nastopilo kar 24 izvajalcev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Makedonije in Srbije. V spremljevalnem programu pa se obetajo pokušina vrhunskih vin in gastronomskih dobrot z območja Panonije, letalski miting, etno tržnica, tekmovanje v kuhanju golaža in podiranje Guinnessovega rekorda v najdaljšem sprevodu harmonikarjev.
Več o tem, zakaj so se odločili za organizacijo tovrstnega festivala, nam je povedal direktor Tomaž Zorko - Zore: “Bili so časi, ko smo Slovenci ponosni korakali ob zvokih harmonike na prsih. Harmonika še vedno doni prek hribov in dolin, kot dokaz in opomin, da naj se veselimo življenja, pustimo skrbi, naj se srce navriska in razjoče, naj se ustnice raztegnejo v prijeten nasmeh, naj bo meh v veselje vseh - zato ta festival in ta harmonika. Festival si želi postati tradicionalen, obiskovalci pa lahko poleg številnih vrhunskih izvajalcev iz Panonije in od drugod doživijo tudi številne spremljevalne dogodke. Naj izpostavim samo Esmo Redžepovo, Boban in Marko Marković Orkestar, Romano Drom. Rdeča nit festivala je harmonika, posledično pa dobra volja!” Več na: www.panonika-harmonika.com

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.