Damjana Kolar

 |  Mladina 35  |  Kultura

Hočemo biti svobodni, kot so bili očetje

Od 9. septembra do 7. novembra

Boxart: The Lonely Crowd

Boxart: The Lonely Crowd
© Manja Vadla

V ljubljanskem Mednarodnem grafičnem likovnem centru bo od četrtka na ogled razstava 18 slovenskih umetnikov različnih generacij, ki se ukvarjajo z vprašanji, kako se kaže sodobna medijska podoba sveta v slikarstvu danes, kako umetniki odgovarjajo na kratkotrajni pogled, televizijske in internetne kolaže ter kako razumejo sodobno medijsko krajino, njene značilnosti, način delovanja in njeno vpetost v socialno mikro strukturo. Sodelujejo: Viktor Bernik, BridA (Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica), Jure Cvitan, Ksenija Čerče, Jon Derganc, Mito Gegič, Bojan Gorenc, Boštjan Jurečič, Žiga Kariž, Gorazd Krnc, Polona Maher, Arjan Pregl, Nina Slejko, Miha Štrukelj, Maruša Šuštar, Manja Vadla, Sašo Vrabič in Tanja Vujinović. Razstavo bo spremljal bogat pedagoški in strokovni program.
Več o razstavi je povedal eden od kustosov Božidar Zrinski: “Razstavljena slikarska dela povezuje raziskovanje sodobne medijske krajine, njenih značilnosti in vpliva, ki ga imajo mediatizirane podobe na naša življenja. Večino izmed razstavljenih slik je bilo že mogoče videti, a ne v kontekstu druge ob drugi, druge proti drugi in druge z drugo, kar daje razstavi posebno primerjalno vrednost. Razstava tudi kaže izjemno živo in raznoliko slikarsko produkcijo umetnikov, ki po mojem mnenju nikakor ne mislijo obupati v ideji, da so slikarji. Razstavo smo pripravili v sodelovanju s Petjo Grafenauer, ki velja za odlično poznavalko sodobne slikarske produkcije.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.