Stanka Prodnik

 |  Mladina 35  |  Kultura

Najlepše in najbolj talentirane

Kako so Štajerci na nacionalki izbrali Miss Slovenije

Prireditev Miss Slovenije 2010

Prireditev Miss Slovenije 2010
© Miro Majcen

Včasih po pomoti preklopimo na kakšen mariborski televizijski kanal in se čudimo. Ni nam povsem jasno, kako je Štajercem uspelo ustaviti devetdeseta leta, ko je na ekranih še vladal njihov Stojan Auer, in vse razvedrilo graditi v stilu mareličnih suknjičev in druge njegove estetike. A vrag je vzel šalo, saj se je nacionalka odločila, da bo prireditev Miss Slovenije, ki je lani minila brez spremljave televizijskih kamer, tokrat prepustila svoji mariborski ekipi.
Nedeljski izbor za najlepšo Slovenko je bil tako lepa priložnost za ogrevanje pred jesenskimi izbori top in super modelov Slovenije, ki jih obljubljajo komercialne televizije, in hkrati nostalgičen spomin na čase, ko so bili vici, ki jih je zdaj pripovedovala voditeljica Lucija Gubenšek, še sveži. Zakaj se je voditeljica, ki ima bojda nore izkušnje v svetu mode, tako vztrajno trudila pokati vice na račun politikov, ni povsem jasno. Za kaj takšnega bi lahko na oder povabili tudi Vinka Šimeka. Tudi družba Boštjana Kljuna s postrani očali ji ni pomagala dosti, saj je moral fant nastopati v na pol prazni dvorani, kjer se jim šale o Borutu Pahorju in Jadranki Kosor očitno niso zdele prav zabavne. Če so akterja vicev seveda sploh poznali.
A bolj kot retro nezabavna voditelja nas je zabavala tehnična izvedba izbora. Režiser je podrl kar nekaj svetovnih rekordov v slabem kadriranju, saj je zadnjo nastopajočo, Karin Nikolič Opara, vedno s kamero spremljal do vrha stopnic, v kader pa mu je vedno uspelo ujeti kakšen rob ali kabel. Tisti, ki si je zamislil filmske vložke, v katerih so dokaj neposrečeno nastopale misice, ki ne le, da so morale biti lepe, temveč so morale biti tudi športno navdušene, pa je tako ali tako zmagal. Punce so morale rajati v adrenalinskem parku, streljati svoje tekmice na paintballu in tekati gor in dol, oblečene v drese Nogometnega kluba Maribor. Zapravljale so tuj denar v casinoju, se sprehajale po Mariboru in razkazovale različne kombinacije vijolično-belih bombažnih trenerk. Na izboru so pokazali tudi posnetek prireditve, kjer so kazale svoje talente, in žal nam je bilo, da tega nismo mogli spremljati tudi v nedeljo. Večina misic namreč poje, nekatere plešejo, spet druge znajo telovaditi z utežmi ali na odru izdelovati uhane. Neverjetno!
Seveda smo se najbolj veselili vprašanj žirije, kjer se dekleta po napornem tednu paintballa in poziranja ob jacuzzijih niso mogla več zbrati in so nekam v tri dni naštevala znamenitosti Slovenije ter odgovarjala na domislice naključnih kmetic iz okolice in vodij žirije. Slednjo je zanimala razlika med biti Slovenka in biti miss sveta.
Hja, včasih res ne moremo kriviti misic za vse nebuloze, predvsem pa jih ne moremo kriviti za prireditev, ki bolj kot izboru za Miss Slovenije ustreza opisu izbora za naj avto.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.