|  Mladina 35  |  Kultura

Iris Anam Cara, fotografinja

... o svoji fotografski razstavi Dotik svetlobe, ki je do 29. septembra na ogled v galeriji v stolpu nad Pelikanovo potjo na celjskem Starem gradu

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz201008318567iris_hraovec.jpg

© Borut Peterlin

“Hmmm, ja. Exposure - razgaljenost, to besedo preizkušam v kotičkih svojih ustnic in prežvekujem, kaj dejansko pomeni zame. Navsezadnje se počutim zelo nevidna ... če ne to, se pa vsaj veliko skrivam - v besedah, risbah, fotografijah ali pa po navadi kar za objektivom. Najraje kar v objektivu. Saj se v bistvu zafrkavam ... ampak ironično in hkrati nenavadno, moje ime dejansko predstavlja del objektiva. Čudovito naključje je, da se navezuje s svetlobo oz. s prepuščanjem količine svetlobe na lečo, saj si želim, da bi lahko v življenje ljudi okoli sebe vnesla čim več svetlobe in ljubezni. Vsekakor tudi s svojo fotografijo.
Kot večina fotografov sem najraje za objektivom, kljub temu da se v moji zbirki fotografij pojavlja veliko avtoportretov. Ti so ponavadi sestavljeni in zaviti v skrivnost, na njih ni nikoli mojega celega telesa, so le deli, recimo noge, roke, dlani. Tako pustim osebi, ki gleda fotografijo, da razmišlja in raziskuje fotografijo, in iz nje nato sestavi delčke v smiselno celoto oz. zgodbo. Tako sem pravzaprav tudi začela - z avtoportreti - in ti so me posrkali v ta čudoviti svet fotografije.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.