Saša Eržen

 |  Mladina 36  |  Kultura

Vsevedni predpasnik

Priročni kuharski pomočnik

/media/www/slike.old/mladina/phudo36.jpg

© Arhiv Mladine

Novopečeni kuhar, ki se za štedilnikom spopada s kopico vprašanj - na primer koliko minut se kuha brokoli, koliko časa se peče piščanec in kako doseči, da bo jajček ravno prav kuhan -, lahko pokliče mamo, vpraša Google ali pa pogleda na tale angleški vsevedni predpasnik, če ga seveda ima. Predpasnik je poln raznih kuharskih fint in informacij v besedi in sliki, od minutaž kuhanja za različna živila, količine špagetov in riža na osebo, pretvorb temperatur do kuharskega slovarčka, rokov uporabe različnih zamrznjenih živil in celo ilustriranega prstnega testa za ugotavljanje stopnje pečenosti zrezka. John Caswell, ki je zadevo oblikoval, je dal kuharske nasvete natisniti le na spodnjo polovico predpasnika in obrnjene na glavo; tako si lahko v predpasnik brišemo roke in pri tem špegamo v navodila za kuho.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

Saša Eržen

 |  Mladina 36  |  Kultura

/media/www/slike.old/mladina/phudo36.jpg

© Arhiv Mladine

Novopečeni kuhar, ki se za štedilnikom spopada s kopico vprašanj - na primer koliko minut se kuha brokoli, koliko časa se peče piščanec in kako doseči, da bo jajček ravno prav kuhan -, lahko pokliče mamo, vpraša Google ali pa pogleda na tale angleški vsevedni predpasnik, če ga seveda ima. Predpasnik je poln raznih kuharskih fint in informacij v besedi in sliki, od minutaž kuhanja za različna živila, količine špagetov in riža na osebo, pretvorb temperatur do kuharskega slovarčka, rokov uporabe različnih zamrznjenih živil in celo ilustriranega prstnega testa za ugotavljanje stopnje pečenosti zrezka. John Caswell, ki je zadevo oblikoval, je dal kuharske nasvete natisniti le na spodnjo polovico predpasnika in obrnjene na glavo; tako si lahko v predpasnik brišemo roke in pri tem špegamo v navodila za kuho.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.