Damjana Kolar

 |  Mladina 39  |  Kultura

BIO 22

Bienale industrijskega oblikovanja

BIO 21

BIO 21
© Arhiv BIO

Od 7. oktobra do 7. novembra bo Muzej za arhitekturo in oblikovanje, ki domuje na Gradu Fužine v Ljubljani, gostil odmevno mednarodno oblikovalsko razstavo z več kot 40-letno tradicijo, ki z izborom dobro oblikovanih izdelkov ter s poudarkom na kakovosti in izvirnosti del predstavlja aktualne tokove v sodobnem oblikovanju. Svoje najnovejše dosežke bodo predstavili oblikovalci, naročniki, proizvajalci in študenti z vsega sveta. Poleg osrednje razstave, predavanj, okroglih miz, ustvarjalnih in izobraževalnih delavnic na gradu Fužine bo potekal tudi bogat spremljevalni program na drugih lokacijah.
Več o delu mednarodne izbirne komisije je povedala sekretarka BIO Špela Šubic: “Na mednarodni razpis BIO 22, ki je bil odprt med 1. februarjem in 18. aprilom, so prispele 503 prijave iz 34 držav. Izbor del je opravila mednarodna izbirna komisija, sestavljena iz uglednih strokovnjakov za različna področja oblikovanja, ki se je sestala v Ljubljani 13. in 14. maja ter med 503 prijavljenimi deli izbrala 132 del za razstavo. Novost letošnjega bienalnega razpisa sta bili dve področji oblikovanja: storitveno in informacijsko oblikovanje. Nizko število prijav s teh dveh področij žal dokazuje, da si v disciplini oblikovanja in v širši javnosti še nista priborili domovinske pravice. Zaradi visoke kakovosti vseh prijavljenih del smo imeli kot izbirna komisija enkratno priložnost, da za razstavo izberemo zgolj najboljše. Posledično verjamemo, da bo imela mednarodna žirija težko delo.” Več na: www.bio.si.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.