Damjana Kolar

 |  Mladina 40  |  Kultura

Cohen & Cave + Grinderman

Koncerta za glasbene sladokusce

Grinderman

Grinderman
© Arhiv Mladine

Ljubljani se v teh dneh obetata dva velika koncerta dveh svetovno cenjenih glasbenih imen. V Areni Stožice bo v torek, 12. oktobra, nastopil legendarni kanadski glasbenik Leonard Cohen. Mladenič pri 67 letih je poleti že nastopil v Zagrebu in tisti, ki so ga poslušali, pravijo, da zveni bolje kot kdaj prej. V ljubljanske Križanke se medtem že v soboto, 9. oktobra, v organizaciji Škuc Ropota in Kina Šiška po petletnem premoru ponovno vrača Nick Cave, tokrat s svojo divjo hordo Grinderman. Skupina, sestavljena iz samega jedra The Bad Seeds (Ellis, Casey, Sclavunos), je nastala pred tremi leti, ko se je v Cavu po večletnem drsenju v svet varnega milozvočenja spet prebudil prvinski nagon surove ekspresivnosti in energije. Tokrat k nam prihajajo v okviru turneje ob izidu novega albuma Grinderman 2, ki je izšel 13. septembra. Kot predskupina bodo nastopili The Hunter Gracchus.
Več o skupini Grinderman je povedal glasbeni publicist Igor Bašin: “Bombastičnemu blues-rockovskemu prvencu skupine Grinderman iz leta 2007 je letos sledila druga plošča, ki ni tako surova, silovita in na prvo žogo. Posluša se kot dobra introspekcija dosedanjega prepoznavnega in obilnega opusa Cava in njegovih ožjih sodelavcev. Na prvem gostovanju zasedbe Grinderman pri nas pričakujem, da nas bo odpihnila eksplozija. Tudi zato, ker smo njeno predhodnico že doživeli v Križankah pred petimi leti, ko so violinist Warren Ellis, basist Martyn Casey in bobnar Jim Sclavunos nastopili kot spremljevalni bend solista Nicka Cava za klavirjem in ko je drugi večer banda skurila ozvočenje.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.