|  Mladina 40  |  Kultura

Doktrina šoka

Premiera filma z okroglo mizo, Kinodvor, Ljubljana

Patrick Vlačič, minister za prome

Patrick Vlačič, minister za prome
© Borut Krajnc

Patrick Vlačič, minister za promet: “Knjiga in film Doktrina šoka mi kot politiku ob vseh drugih vsebinah odpirata eno najpomembnejših dilem upravljanja družbe: kaj je res publica in kaj naj se prepusti zasebnemu sektorju. To vprašanje je aktualno od nastanka prvih držav. Drugi zanimivi moment je vojna dveh ekonomskih konceptov (Friedman vs. Keynes). Kaj že pravijo danes friedmanovci, kaj je že rekel Alan Greenspan: ‘Motil sem se’.”

Simon Brežan, zdravnik in kognitivni nevroznanstvenik
: “Film šokantno prikaže le eno izmed manipulacij neoliberalnega kapitalizma, ki s pomočjo naveze politika-kapital-Friedmanova ekonomska paradigma vodi do krepitve struktur moči in pohlepa na račun nehumanih, zločinskih posledic za človeštvo in Planet. Kleinova (morda naivno) računa, da že s pomočjo prepoznavanja šok terapij lahko odpravimo destruktivnost kapitalizma, v epilogu pa pohvalno pozove k večjemu uporništvu apatičnih množic proti povampirjenemu sistemu.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.