Stanka Prodnik

 |  Mladina 40  |  Kultura

Vrnitev resničnosti

Na nacionalki stavkajo, komercialne televizije pa napadajo z velikimi kanoni

Slavni (?) tekmovalci Big Brotherja

Slavni (?) tekmovalci Big Brotherja
© pro plus

Čeprav so na nacionalki nadaljevali stavko in z njo povezano teženje, se je na ostalih televizijskih postajah življenje odvijalo dalje. Še več, dobili smo slovensko različico Pink TV, na POP TV pa so začeli še eno sezono resničnostnega šova, kjer so vsi slavni, a le redki znani. Sezona resničnostnih oddaj je tudi sicer v polnem zagonu, saj lahko spremljamo tudi dve resničnostni oddaji, kjer izbirajo nove slovenske top in super modele.
A najprej k nacionalki, kjer se očitno še vedno ne zavedajo, da njihova stavka in grozilne napovedi informativnih oddaj niso prav nič simpatične. Ne samo, da nas njihove zahteve po tistem, kar jim bojda pripada, ker jim je to nekdo obljubil, prav nič ne ganejo, gredo nam tudi na živce. Kajti če se v Pogledih Slovenije na stran stavkajočih postavi deroči se Slak, ki podobno, kot pred nekaj tedni ministrico Katarino Kresal, zdaj nadira ministrico Irmo Pavlinič Krebs, le da njej očita, zakaj javnim uslužbencem ne izplača tistih nekaj ubogih obljubljenih milijonov, potem ne moremo pričakovati drugega, kot da vsak gledalec, ki se mu v zadnjih petih letih plača niti slučajno ni dvignila, pogleda vsaj malce karirasto. In če javne uslužbence v studiu predstavlja Stane Granda, človek, ki ima na nacionalki besedo, čeprav televizije ne gleda, potem bi lahko predvideli, da sočutja gledalcev verjetno ne bo. In če se za finale odločijo, da bodo udrihali še po uradu za enake možnosti, potem bi se človek najrajši kar zjokal.
A na komercialnih televizijah se ne pustijo motiti. Na Pink TV lahko gledamo razbohotene glasbene zvezdnike z vsega Balkana, svojo oddajo je končno spet dobila tudi Rebeka Dremelj, predvsem pa smo veseli, da v jutranjem programu predvajajo Simpsonove, čeprav sta voditelja oddaje komaj že zbujena. Na POP TV sta se medtem vrnili obe divi resničnostnih šovov, Nina Osenar, ki še vedno deli nasvete za šoping, in Angelca Likovič, ki na stara leta vedno bolj uživa v sveži slavi in televizijskem moraliziranju. Nova sezona Big Brotherja je svoje nove, tokrat slavne stanovalce vselila v nedeljo, a kljub dobri volji ne moremo ugotoviti, od kod bi morali poznati vsaj polovico. Po uvodni oddaji se zdi, da so vsaj tri dekleta v hiši zato, ker se rada slačijo pred občinstvom ali kamerami. Super, to rabimo. Četrta je slavna zato, ker je njen oče v devetdesetih svoje glasbene goste najavljal z dolgimi samoglasniki, peta pa naj bi bojda napisala knjigo, a je v hišo pripeljala svojega podivjanega moža. Pri moških stanovalcih je stvar bolj jasna: vsi so bolj ali manj glasbeniki, a edini, ki ga zares poznamo po imenu, je Zlatko. Tako ne dvomimo, da bodo prvi dnevi minili predvsem v znamenju besnega raziskovanja gledalcev, kdo zaboga so ti ljudje, ki jim na POP TV pravijo slavni, zakaj jih ne poznamo in predvsem, zakaj se oni ne poznajo med sabo.
In glede na to, da je obljubljena začetna nagrada za zmagovalca Big Brotherja slavnih 150.000 evrov, se nam zdi čudno, da svojega predstavnika v hišo ni poslala nacionalka.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.