Damjana Kolar

 |  Mladina 43  |  Kultura

Noč čarovnic

Izbor dogodkov, ki se obetajo 31. oktobra

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved43.jpg

V počastitev noči čarovnic se bodo v nedeljo, 31. oktobra, zvrstili različni kulturni dogodki. V ljubljanskem Kinodvoru bo že tretjič potekala Noč grozljivk, 12-urni maraton groze, gorja in gravža, na katerem bodo predvajali naslednje filme po izboru Marcela Štefančiča, jr.: Iver, Dekle iz soseščine, Snemaj! Snemaj!, Vsi fantje so zatreskani v Mandy Lane, Mutanti in Eden Log. Posebna ponudba: horror make up service in krvave specialitete v Kavarni. Kluba Gala hala in Channel Zero na ljubljanski Metelkovi vabita na svetlo in temno stran 80. z didžejema Cekijem in Neversunom. V celjskem Kinu Metropol pa pripravljajo Haloween Party - Ples vinopirjev s projekcijo horror filma Vinopiri - ledena trgatev in ličenjem Vitomirja Kaučiča, ki bo obiskovalce spremenil v vampirje, zombije in preostalo hudičevo zalego.
Že dan prej, 30. oktobra, bo v ljubljanskem klubu K4 večer funka, brejkov in hip-hopa, na katerem se bodo predstavili didžeji Woo-D, Bakto, Zhe in Borka ter vidžej Rex. Več o tem dogodku nam je povedal eden od sodelujočih, DJ Borka: “30. oktobra že drugo leto zapored ekipa Good Foot (funkersko starošolski oddelek kolektiva Code.EP) pripravlja ‘Noč mrtvih kraljev’. Gre za večer pred dnevom mrtvih - nekakšen hommage vsem sijajnim mrtvim glasbenim izvajalcem, s poudarkom na tistih, ki so bili dejavni v nam bližnjih žanrih funka, soula, hip-hopa, afrobeata, jazza ... Ta večer rolamo izključno material preminulih performerjev - od zvezd, kot so James Brown, Nina Simone, Otis Redding, Ol’ Dirty Bastard, do malo manj znanih fac - Marc Moulin, Cannonball Adderley ... Tematsko bo pripravljen tudi video, letos pa uvajamo še dresscode.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.