Stanka Prodnik

 |  Mladina 43  |  Kultura

Pet minut slave na CNN

V tujini slava Bossmanu, doma pa graja šefici kabineta s predrago torbico

Peter Bossman na predvolilnem nogometu

Peter Bossman na predvolilnem nogometu
© Dare Čekeliš

Drugi krog lokalnih volitev ni prinesel zgolj še enega poročila o tem, kako je nekaj glasov odločilo o izvolitvi župana, kot se je to zgodilo v Komnu, kjer je Gojmirju Lešnjaku za zmago bojda zmanjkalo manj kot 40 glasov, ali pa o tem, kako volitve sploh niso dale župana, kot se je to zgodilo v Mirni Peči, kjer bodo župana morali določiti z žrebom, saj sta oba kandidata dobila enako število glasov. V Kamniku je zmagal Marjan Šarec, ki ga poznajo tako gledalci Hri-bara kot gledalci oddaje Na zdravje! Drugi krog lokalnih volitev je bil hvaležna tema, saj nenavadnih zgodb kar ni in ni bilo konec.
Oglašanja s terena na dan drugega kroga lokalnih volitev so bila tako videti kot pregled v stilu “Kako se zabavajo naši lokalni veljaki”. Eni v kmečkih gostilnah, eni kar v štabu, spet drugi, natančneje Matej Arčon, župan Nove Gorice, v nekakšnem nočnem lokalu. Najbolj glasno je bilo seveda v Piranu, kjer je zmagal zdravnik Peter Bossman, in ta je v torek malo po dvanajsti dobil priložnost, ki mu jo verjetno zavida vsak slovenski politik: prek Skypa je v živo gostoval v novicah na CNN.
Kakopak Bossman v tistih treh minutah, ki so mu jih posvetili, ni mogel povedati ravno veliko. Slovenijo je pohvalil kot demokratično državo, svoje sokrajane pa je pohvalil, ker ga ne vidijo kot temnopoltega občana, temveč predvsem kot dobrega zdravnika. Na koncu je še povedal, da se v Sloveniji počuti doma. Ni kaj, človeku postane kar toplo pri srcu, ko v istem tednu, ko SDS v tujino pošilja pisma o tem, da je treba preprečiti imenovanje Branka Masleše za predsednika vrhovnega sodišča, na CNN obstaja oddaja, kjer se jim zdimo za vzhodne Evropejce še kar okej. Res pa je, da ne vedo, da v Sloveniji pod največjim pritiskom ponavadi niso Afričani, temveč obstajajo druge skupine, ki so v javnosti deležne očitnejše nestrpnosti, na primer Romi, geji in tudi uspešne blondinke. No, da se zaradi poročanja CNN ne bi preveč prevzeli, je pogovoru z Bossmanom nekoliko pozneje sledila vest o tragični smrti jasnovidne hobotnice Paula.
Rezultati lokalnih volitev so na nacionalki in na POP TV prekinili serijo prispevkov, kjer so se ukvarjali predvsem s tem, zakaj bi bila Simona Dimic lahko negativka. Brez pretirano trdnih dokazov o njenem napačnem ravnanju so se je lotili v Popovi rubriki Ime tedna, kjer so celo računali, kako Dimičeva morda razporeja svoj mesečni proračun, koliko na mesec zapravi za otroka ter koliko stane njena torbica znamke Louis Vuitton. Glede na videno so verjetno kar vriskali od veselja, ko so izvedeli, da se bo še isti teden, ko je odstopila, s sinom in partnerjem odpravila na počitnice, in to z letalom, torej dlje od Poreča, kamor bi odpotoval “navaden državljan”! Dimičevo in njeno družino so po Brniku zalezovali kot Beckhamove, pri tem pa na POP TV tudi brezsramno pokazali obraz njenega sina. Nekaj več dostojnosti so pokazali na nacionalki, kjer so njegovo podobo zameglili, a kljub temu se nismo mogli znebiti občutka, da počitnice nekdanje šefice kabineta predsednika vlade vendarle niso bile prva novica dneva.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.