4. 11. 2010  |  Mladina 44  |  Kultura

Barbara Pia Jenič, režiserka, igralka in producentka

... o novi predstavi gledališča Senzorium “Krst”, ki bo 8. novembra premierno uprizorjena na Ljubljanskem gradu

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz1439nova.jpg

© Borut Peterlin

“V projektu Krst po motivih Krsta pri Savici (Prešeren, Smole) vidim zgodovino, ki se ponavlja in paralele pokristjanjevanja in vstopa v Evropsko unijo ter kapitalizma dva tisoč let pozneje ... Kapitalizem je krut in za umetnika ni dovolj biti nadarjen. Moraš se znati prodati in tržiti. Moraš biti dober obrtnik, trgovec in vlagatelj. Sprejemati moraš poslovne odločitve in vzpostavljati strategije. Umetniki bi morali biti bolj ekonomsko poučeni, se zavedati pomembnosti psiholoških pogodb, poslovnih odnosov ... in ne le zamaknjeno tuliti v luno in upati, da bo nekdo enkrat razumel naše vizije ... Iščem stičišča ekonomije in umetnosti. Ekonomija brez prave vizije nas pelje v zgodbo, ki jo ponujata Alan Wilder (Recoil, Ex Depeche Mode) in Dmitry Semenov v videu “Allelujah”. Simbioza obeh kvalitet, vizionarskoumetniške in tržnoekonomske bi morala biti čarobna formula, sinergijski učinek dveh različnih, a zelo komplementarnih svetov. Brez umetnosti Slovenija ne bi bila to, kar je, brez prave duhovne vizije v ekonomiji pa ne bo obstala.”

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.