Damjana Kolar

 |  Mladina 47  |  Kultura

MGMT in White Lies

Koncerta v Mariboru in Ljubljani

 White Lies

White Lies
© Steve Gullick

V naslednjem tednu se v Sloveniji obetata kar dva večja indie koncerta. V štajerski prestolnici se bo v soboto, 27. novembra, odvijal Žur z razlogom, na katerem bodo glavne zvezde newyorška indie atrakcija MGMT, poleg njih pa bodo nastopili še avstrijski elektro-poperji Bunny Lake, italijanski DID, domači We Can’t Sleep At Night, Rotor in ekipa Code.ep. V torek, 30. novembra, pa v ljubljanski Kino Šiška prihajajo angleški indie zvezdniki White Lies, ki navdih za ustvarjanje črpajo pretežno iz dediščine skupin Joy Division, Echo & The Bunnymen, tuji pa jim niso niti vplivi skupine Duran Duran. Njihov debitantski album To Lose My Life bo kmalu dosegel milijon prodanih izvodov, januarja 2011 pa bo izšel njihov drugi album Ritual. Nastopu v Ljubljani bodo sledili še koncerti v Zagrebu, Beogradu in Skopju. Predskupina na ljubljanskem koncertu bo prekmurski trio Sphericube.
Svoja pričakovanja pred koncertom zasedbe White Lies nam je zaupala poznavalka indie scene Una Pečovnik: “Zgodba o britanskih alternativcih White Lies gre nekako takole: nekoč je bil srednješolski bend, katerega člani so namesto kolidža izbrali glasbo. Pomemben nastop, nekaj dni po njem je podpisana pogodba z založbo, posledica je svetovni uspeh debitantskega albuma. Mladci si kmalu prislužijo prvo mesto na britanski lestvici in primerjave z Editors, Interpol ter Joy Division. S komadi, kot so To Lose My Life, Death in Farewell To The Fairground, si izoblikujejo prepoznaven ‘indie’ slog in potem najbrž živijo srečno do konca svojih dni. Srečna je lahko tudi Ljubljana, ki bo gostila koncert aktualnega in kakovostnega benda.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.