Saša Eržen

 |  Mladina 48  |  Kultura

Piškotna žlica

Užitni jedilni pribor

/media/www/slike.old/mladina/phudo48.jpg

© Saša Eržen

V številnih lokalih poleg skodelice toplega napitka na kavni krožniček radi pristavijo še droben prigrizek, na primer čokoladico, bonbon ali piškot. Namesto keksa in žlice bi bila lahko kavi, kakavu ali čaju priložena kar piškotna žlica. Ta je hkrati pribor in prigrizek, kot nalašč za sinhrono mešanje napitka, oblizovanje smetane ali mlečne penice in grizljanje razmočenega piškota. Potrebne pa je kar precej andahti, da se okusna žlica, ki jo pomakamo v izbrani napitek, ne razmoči preveč in ne razpade prehitro; najprimernejši mediji za njeno rabo so vroča čokolada, mousse, panna cotta ali puding, njen užitni značaj pa se dobro poda tudi k sladoledu, ledeni kavi, sadni kupi ipd. Ekološka različica žlice za enkratno uporabo je tako naravnost idealna za pogostitve na različnih dogodkih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.