|  Mladina 49  |  Kultura

Prva uprizoritev Nekropole v Italiji

Gledališka predstava po istoimenski knjigi Borisa Pahorja, Gledališče Verdi, Trst

Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana

Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana
© Borut Peterlin

Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana: “Po mnogih letih je bilo mogoče v italijanskem gledališču Verdi slišati slovensko besedo, za kar se je treba zahvaliti prijatelju županu Trsta Robertu Dipiazzi. Uprizoritev je bila veličastna, res je bilo videti, kot je povedal glavni igralec Pavle Ravnohrib, kakor da smo bili v katedrali, kjer vsaka beseda najde srce. Vesel sem, da smo tudi na ta način izkazali spoštovanje in čast velikanu slovenske književnosti Borisu Pahorju.”

Ljubica Jelušič, ministrica za obrambo: “Če si rojen na Krasu in je del tvoje državljanske vzgoje tudi zavedanje o trpljenju, ki so ga Primorci doživljali dolga leta pod fašizmom, v koncentracijskih taboriščih, preganjani in zaničevani, in ki niti umreti niso hoteli kot Italijani, potem Nekropolo doživljaš kot del osebne zgodovine. Tako smo tiste sobotne noči v Verdiju čutili mnogi. Živi legendi, Borisu Pahorju, smo se poklonili stoje - kot državniku države sožitja in prihodnosti. Županoma dveh evropskih mest, Ljubljane in Trsta, gre vsa zahvala za organizacijo dogodka.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.