Stanka Prodnik

 |  Mladina 3  |  Kultura

Vsaki voditeljici pripada en slab komedijant

Kako smo spremljali glasbeno zabavne večere na nacionalki

/media/www/slike.old/mladina/ptv03.jpg

© Arhiv Mladine

Očitno so se na nacionalki po novem letu končno zbudili in na svoj spored začeli vračati glasbene oddaje, kjer ne govorijo o babah in decih, ampak zaigrajo tudi kakšno brezharmonikarsko melodijo. Vrnil se je Brane Rončel, ki še vedno melanholično prede za odrom, s petkom pa naj bi svojo glasbeno oddajo dobila tudi mestna mladež, četudi jo bodo v živo prenašali iz nakupovalnega centra na obrobju mesta.
Medtem pa ob nedeljah na prvem programu Maria nadomeščajo bolj ali manj stare prireditve iz Cankarjevega doma in drugih mega dvoran po Sloveniji. Če smo pred časom v nedeljo zvečer lahko vzdihovali ob Prifarskem Mitju, se teden kasneje pozibavali ob Modrijanih, nas je zadnjo nedeljo pričakala Vita Mavrič z La vie en Rose, koncertu šansonov posvečenih Mojmirju Sepetu, ki ga posvečeni lahko kličejo Mojzes.
Čeprav smo bili veseli priložnosti, da nas na prvem v nedeljo ni pričakalo kakšno bujno oprsje ob spremljavi harmonike ali kakšen kopač grobov, še vedno ne vemo, zakaj potrebuje čisto vsaka zabavna oddaja pri nas komedijanta. Očitno zabavni ljudje pri nas ne znajo voditi prireditev, voditelji prireditev pa ne znajo govoriti vicev. Zakaj bi sicer Vita Mavrič na odru potrebovala Borisa Kobala, ki je bil tokrat Fonzi, arhivar na RTV Slovenija, ki je govoril o kadrovskem inventarju na nacionalki in o tem, da gredo nekateri v življenju naprej, drugi pa na nacionalko. Medtem ko je pokal slabe vice in se norčeval iz zaposlenih na nacionalki, ga je Mavričeva opominjala, naj da že mir, saj ga bo sicer poslala z odra, zraven pa je stalno nagovarjala svojega Mojzesa, ki je sedel na balkonu v družbi našega novega najljubšega modnega strokovnjaka, dr. Danila Türka. Ta bi imel zagotovo kaj pripomniti k opravi Vite Mavrič, ki se je cel večer zgražala nad novo glasbo in prisegala na arhivsko, na barskem stolčku pa je posedala v strganih kavbojkah, ki jih že tri leta nihče več ne nosi - očitno so bile arhivske, prireditev pa tudi.
Za ponedeljek so sicer v najboljšem terminu na drugem, kjer je bil še do nedavnega Tranzistor, napovedali koncert Leonarda Cohena, zavrteli pa akustični koncert skupine Korn. Četudi smo koncert že res velikokrat videli na MTV in da tudi Korn že nekaj let nihče ne posluša več, je bil koncert prav prijetno presenečenje. Vsekakor boljša izbira od Tednika, kjer so nam spet pojasnili, da je Slovenija malo da ne prepojena s korupcijo in s trenutno najbolj vročo besedo senzacionalističnih medijev: malverzacijami.
Nacionalka se očitno glasbeno vsaj malce prebuja, čeprav s pomočjo prireditev, ki so jih organizirali drugi. Morda se povrne v spanec, ko nedeljam vrne Maria, morda pa se ji vseeno zarola v pravo smer z novo petkovo oddajo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.