|  Mladina 7  |  Kultura

Goran Bertok, fotograf

... o svojem ustvarjanju, ki si ga lahko do 10. marca ogledate na razstavi Mrtva narava v novomeški galeriji Simulaker

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz20110215_4205.jpg

© Borut Peterlin

“Obstajajo zanimivi kraji in stvari, ki jih srečujem ali iščem, vendar se mi zdijo kot fotografski motivi v glavnem nezanimivi ali pa namenjeni zgolj temu, da ko so enkrat posneti, bolj ali manj pozabljeni obležijo v osebnem arhivu. Nekaj jim jemlje tisto možnost, da bi lahko vzbujali zanimanje še v kom drugem, razen v meni. Pravzaprav ni nobene potrebe, da bi jim s pomočjo obrtnega znanja dodajal vrednost, ki je nimajo. Ali pa je nimajo v tistem, kar je na površini, torej vidno. Obstajajo tudi fotografije, za katere se zdi, da se je motiv na njih fotografu kar ponujal: na njih vidimo lepe kraje ali lepa telesa. Te fotografije se mi zdijo lepe - lepe v smislu, da vabijo na potovanje. Ali pa, da mi ponujajo poželjivo telo. Na njih je predmet, nekaj, kar v nas vzbuja željo. Pomislimo, da bi hoteli, vendar najbrž nikoli ne bomo mogli. Pri mojih fotografijah je najbrž prav obratno: ne bi hoteli, pa se bo vseeno zgodilo.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.