Stanka Prodnik

 |  Mladina 8  |  Kultura

Slakova grožnja, ki smo se je razveselili

O nacionalkinih pogledih na finance

Ker sta prejšnji teden slavila Tina Maze in Dejan Zavec, ki je po koncu dvoboja vsem prisotnim razložil, da so neumni, ker so prišli gledat predvidljiv dvoboj in s tem nekomu omogočili, da je fino zaslužil, bi skoraj pozabili na nešportne programe in njihove finančne tegobe.
V četrtek je Uroš Slak na koncu Pogrebov Slovenije, pardon, Pogledov Slovenije, zagrozil, da ni nujno, da bodo naslednjič še na sporedu, saj je njihov režiser (čigar imena ni v odjavni špici) oddajo oddelal pro bono. Ja, res nas je stisnilo pri srcu, kajti po tempu zadnjih nekaj tednov se res bojimo, da bomo zamudili še eno oddajo o temi, ki ni pol toliko škandalozna, kot jo skuša s svojim dretjem prikazati Slak. Prejšnji teden so se recimo ukvarjali z malimi obrtniki, ki so mirno udrihali po gospodarski ministrici Darji Radić, ker ni prišla v studio in ker so iz njenega kabineta sporočili, da bo v času oddaje na letalu. “Ja, ja, bogve, kje je v resnici,” so pametovali navzoči v studiu, medtem ko je Bojan Traven v spremljajočem prispevku, da bi pokazal, kako težko je obrtnikom, uporabil posnetek pogreba. Skoraj bi pozabili, da je travniški duo po novem veliko bolj dovzeten za pravice samostojnih podjetnikov in malih obrtnikov, saj tudi sama z nacionalko sodelujeta kot samostojna podjetnika. In če naslednji teden režiser Njegoš Maravić, verjetno javni uslužbenec, ne bo delal pro bono, se nam bo vsem skupaj kar zmešalo.
Očitno nas bo moral zabavati kdo drug, na primer oddaja Tednik, ki je bila ravno zaradi Pogledov Slovenije s četrtkovega termina, ki ga je zavzemala desetletja, prestavljena na ponedeljek. Ob njenem gledanju smo se ta teden kar nekajkrat zahihitali, čeprav verjetno nobeden izmed prispevkov ni bil namenjen zabavi. Čudili smo se prispevku o tajkunstvu mariborske nadškofije in temu, kako na njen propad gledajo superzvezde rimskokatoliške cerkve: Jure Sešek, Robert Friškovec in Branko Cestnik. Vsi so kakopak šokirani, ne morejo verjeti, kaj takšnega, polašča se jih dvom, zle slutnje! A brez strahu, so kristjani in nadškofiji so malodane že odpustili, zdaj pa se obračajo k Jezusu, ki jim bo pokazal, kako se oprati krivde in iti naprej. Ali kot je zaključil Kir Clar, cerkev potrebuje novega odrešenika. Ali pa vsaj novega blagajnika.
Hihitanje smo nadaljevali ob prispevku Esada Babačića, ki je prvih nekaj minut prispevka naročal in plačeval zeleni čaj brez vsega, ki ga je stal mastnih 1,50 evra, nato pa še malo šopingiral po tržnici in ugotavljal, da so nas tolarski bankovci opominjali na pravo vrednost denarja, medtem ko so vrednosti pri evrih izmuzljive. Medtem ko Jure Sešek razmišlja, ali ne bi namesto v puščico rajši dajal kam drugam, Babačić drago plačuje čaj in intervjuva Franceta Arharja, pri tem pa v roki drži bankovec za 1000 tolarjev.
To so sodobni pogledi na finance. Vključno s Slakovo grožnjo, da bo oddaja Pogledi Slovenije naslednjič odpadla, če nacionalka, ki njegove obtožbe sicer zanika, ne bo plačala režiserja. Vprašanje je le, ali ni težava morda v tem, da Slaku že kar nekaj tednov ni uspelo najti teme, vredne njegovega zadiranja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.