|  Mladina 9  |  Kultura

Gibanica 2011

Otvoritev festivala, ki predstavlja slovensko sodobnoplesno platformo. Španski borci, Ljubljana.

Goro Osojnik, vodja gledališča Ane Monro

Goro Osojnik, vodja gledališča Ane Monro
© Arhiv Mladine

Goro Osojnik, vodja gledališča Ane Monro: “Slovesnost ozračja na otvoritvi letošnje Gibanice me je kar malo presunila in občutek sem imel, da smo tudi gledalci pod drobnogledom tujih selektorjev, ki so sedeli za nami. Šalo na stran - dogodek je bil super in menim, da veliko pripomore k uveljavitvi slovenskega plesa v zelo konkurenčnem mednarodnem okolju. Škoda le, da je bila otvoritvena predstava 10 minut zelo neuravnotežena, saj prva dva od petih koreografov nista dorasla kvaliteti plesalcev skupine En knap.”

Željko Božič, plesni učitelj, plesalec in koreograf pri Kazini: “Otvoritvena predstava 10 minut predstavlja kombinacije koreografij in idej različnih avtorjev, ki jih izvajajo isti plesalci, zato v vsakem kosu predstavljajo drugačno gibanje. Zelo všeč mi je bila, še najbolj pa mi je bil všeč par v koreografiji Edwarda Cluga. Hvale vredno je, da obstaja festival, ki lahko gledalcem in producentom ponudi izdelke sodobnega plesa ter s tem omogoča, da predstave živijo naprej še na drugih odrih. Idealno bi bilo, da bi bilo festivalov več, tudi za druge zvrsti plesa.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.