Damjana Kolar

 |  Mladina 10  |  Kultura

Burn, Baby, Burn

Koncertna poslastica v kinu Šiška

V ljubljanskem CUK Kino Šiška se bo 15. marca v okviru evropske turneje ustavila pisana druščina glasbenikov, ki bo na eksplozivnem nastopu predstavila svoje nove albume. Sestavljajo jo Alexander Hacke (Einstürzende Neubauten), Danielle de Picciotto (ustanoviteljica berlinskega tehno cirkusa Love Parade), Chris Hughes (Hugo Race & The True Spirit), Kid Congo Powers (The Cramps, Gun Club in The Bad Seeds), Julee Cruise (muza Davida Lyncha in Angela Badalamentija) in vsestranski elektro-trash-rokenrol zabavljač Khan.
Več o dogodku nam je povedal Matjaž Manček, pomočnik direktorja za glasbeni program v CUK Kino Šiška: “Laure ni več, duh Twin Peaksa pa je znova izpuščen iz steklenice v obliki cirkuške karavane legendarnih glasbenih neprilagojencev. Še David Lynch bi težko na kup spravil bolj nenavadno druščino, katere sledi se vlečejo od Einstürzende Neubauten, The Bad Seeds, The Cramps, do TV/filmskih fenomenov, kot so Twin Peaks, Blue Velvet in Crossing The Bridge Fatiha Akina. Neposredni prednik cirkusa je predstava Mountains Of Madness, psiho-kabaretni projekt, v katerem sta Hacke in De Picciotto združila sile s Tiger Lillies. Hacke in De Picciotto to atmosfero razvijata tudi na albumu Hitman’s Heel; ‘We are here to entertain you and help you go mad,’ grmi Hacke v uvodu albuma. In to bo ta druščina počela v triurnem programu in v vseh možnih kombinacijah.”
Kot pravi Manček, se bo v živo razlegla tudi znamenita Badalamentijeva/Lyncheva tema Falling, brez katere bi bil tudi Twin Peaks “le še ena zahojena vas čudakov”.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.