|  Mladina 10  |  Kultura

Barbara Rogelj, organizatorka Kulturnega bazarja

... o projektu, ki učitelje in starše izobražuje o tem, kakšna je ponudba kulturno-umetnostnih vsebin za otroke in mladino. Udeležite se ga lahko v torek, 15. marca, v Cankarjevem domu v Ljubljani.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz10_barbara_rogelj_b520110307_6315_b5.jpg

© Borut Peterlin

“Kulturni bazar - izbor kulturno-umetnostnih vsebin in projektov za otroke in mladino - ni ‘zdravilo’, ki bi zlahka in takoj delovalo. A pred tremi leti se je vendarle premaknilo in spoznanje o pomenu kulturno-umetnostne vzgoje ter o nujnih premikih je združilo ustvarjalne kadre na ministrstvu za kulturo, ministrstvu za šolstvo in šport, zavodu za šolstvo in v Cankarjevem domu. Kot pravi dr. Stojan Pelko, je projekt lekcija sistemu, kako bi lahko bolje in v pravi smeri deloval. Vprašanje, ali in kako bomo med malodane nihilistično generacijo vzgojili prihodnje obiskovalce gledališč, razstavišč in koncertov, je eksistencialne in kulturne narave. Svet mladosti naj bi bil od pamtiveka ubran na enaka vprašanja: meje med družbeno sprejemljivostjo in nesprejemljivostjo, med toleranco in nestrpnostjo, med socialno vključenostjo in izključenostjo, med mediokriteto in ekskluzivnostjo ... In če spoznavno-etični predlogi dodamo še presežno estetsko razsežnost, smo že na pol poti, da si bo mlad človek občutje želel še kdaj ponoviti. Druga polovica pa je refleksija, s kakšnimi prijemi sploh najti pot do mladega človeka - tu in zdaj. O vsem tem 15. marca v Cankarjevem domu!”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.