Saša Eržen

17. 3. 2011  |  Mladina 11  |  Kultura

Hec mora bit

Humor v dvigalu

/media/www/slike.old/mladina/phudo11dolenjske.jpg

© Saša Eržen

Smeh je pol zdravja, še posebej v zdravilišču. Zato v Dolenjskih Toplicah, kjer gre za zdravilišče in wellness, za zdravje in dobro počutje gostov skrbijo celo v dvigalih enega od hotelov. Na stenah dvigal zapisane bolj ali manj globokoumne domislice v različnih svetovnih jezikih dvigujejo razpoloženje potnikov, tudi s pomočjo kvantaškega humorja: “Če ne gre z lepo, gre z grdo.”, “Boljš 1x s sneguljčico, kot 7x s palčki”, “Zakaj Bruce Willis ni igral v Titaniku? Vse bi rešil!”, “Ne kupujte CD-je japonske skupine TDK. Nič se ne sliši.” itd. Lektorjem vožnjo z dvigalom odsvetujemo, ker bi se med manjkajočimi ali odvečnimi vejicami in pohabljenimi rodilniki počutili vsej prej kot dobro. Nekatere domislice so zapisane v slovenščini, druge v angleščini, tretje v italijanščini, četrte v ruščini, pete v srbohrvaščini - zanimivo, da med približno 150 različnimi domislicami v notranjosti dveh dvigal ni niti ene v nemškem jeziku! Z Nemci se očitno sploh ni za hecat.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.