Saša Eržen

 |  Mladina 11  |  Kultura

Hec mora bit

Humor v dvigalu

/media/www/slike.old/mladina/phudo11dolenjske.jpg

© Saša Eržen

Smeh je pol zdravja, še posebej v zdravilišču. Zato v Dolenjskih Toplicah, kjer gre za zdravilišče in wellness, za zdravje in dobro počutje gostov skrbijo celo v dvigalih enega od hotelov. Na stenah dvigal zapisane bolj ali manj globokoumne domislice v različnih svetovnih jezikih dvigujejo razpoloženje potnikov, tudi s pomočjo kvantaškega humorja: “Če ne gre z lepo, gre z grdo.”, “Boljš 1x s sneguljčico, kot 7x s palčki”, “Zakaj Bruce Willis ni igral v Titaniku? Vse bi rešil!”, “Ne kupujte CD-je japonske skupine TDK. Nič se ne sliši.” itd. Lektorjem vožnjo z dvigalom odsvetujemo, ker bi se med manjkajočimi ali odvečnimi vejicami in pohabljenimi rodilniki počutili vsej prej kot dobro. Nekatere domislice so zapisane v slovenščini, druge v angleščini, tretje v italijanščini, četrte v ruščini, pete v srbohrvaščini - zanimivo, da med približno 150 različnimi domislicami v notranjosti dveh dvigal ni niti ene v nemškem jeziku! Z Nemci se očitno sploh ni za hecat.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.