|  Mladina 15  |  Kultura

Cvetka Bevc, pisateljica, pesnica in glasbenica

... o tem, kaj bo tokrat počela na Slovenskih dnevih knjige, tradicionalnem knjižnem sejmu z bogatim spremljevalnim programom, ki ga od 18. do 23. aprila v Ljubljani že šestnajstič pripravlja Društvo slovenskih pisateljev

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz15cvetka_bevcb5.jpg

© Borut Peterlin

“Po svetu surfam z identitetami pisateljice, pesnice, glasbenice in performerke. S skritimi kartami v rokavu bom z otroško predstavo Pesem za vilo nastopila na letošnjih Slovenskih dnevih knjige, ki jih kot njihova nekdanja programska voditeljica poznam in razumem. Čeprav z lončenim basom v roki ne bom spominjala na pesnico, ki je zadnjo zbirko pesmi Odbleski dosledno posvetila erotiki in bila letos med polfinalisti Pesniškega turnirja. Z izreko zaklinjanj izdelovalcev piščali tudi ne bom razkrila, da v moji prozi Polomljeni vilin zgodbe pripovedujejo predmeti. Ali da sem se v Škampih v glavi spopadla s problematiko mladih ‘rezalcev’. In da moj roman Rimski prstan govori o demonični sliki kurentovke in ljubezni, kateri sem posvetila tudi Abecednik zaljubljene krastače. Kot sem zaradi poklona ljubezni napisala glasbo za film Pisma iz Egipta. Pred mestno hišo bom z otroki samo slavila praznik knjige. Ker sem ena tistih, ki verjame, da če dočakamo konec civilizacije s knjigami v rokah, se bo na drugem koncu vesolja prižgala zvezda.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.