Stanka Prodnik

 |  Mladina 16  |  Kultura

Goveji petek

Zapeljivke o kravi in vremenarka o kuhi

Ana Liza, voditeljica Slovenske polke in valčka

Ana Liza, voditeljica Slovenske polke in valčka
© Stane Sršen/RTVSLO

Priznamo, na nacionalki bomo gledali še tako čudne prireditve, samo da se nam obeta vsaj nekaj minut Prifarskega Mitje, kot pravimo Mitji Ferencu, kadar se iz zgodovinarja, ki preučuje povojne poboje, prelevi v glasbenika. In to smo tudi storili v petek zvečer. Čeprav je v istem terminu na TV3 potekala zdaj v rumenih krogih verjetno že legendarna epizoda oddaje Riba na oko, smo preklopili na nacionalko.
Izbora za najboljšo slovensko polko in valček smo se malo veselili tudi zaradi Ane Lize, Nataše Tič Ralijan v svetlolasi preobleki. Ta je nekoč stresala neprimerne vice pri Mariu, tokrat pa je to počela na glasbeni prireditvi. Česar smo seveda vajeni. Ni bolj preverjenega koncepta za večer domače glasbe, kot je voditeljica z narečjem in dekoltejem.
Po vseh teh letih odsotnosti s televizijskih ekranov smo se lahko ponovno prepričali, da so njeni vici še vedno enako trapasti, le da je njen lik precej bolj simpatičen od tistih, ki jih s podobnimi vici srečujemo v oddaji Na zdravje. In čeprav je na koncu prebirala pesmico o tem, kako so vsi politiki lopovi in kako so vsi isti, kar je še posebej zdravo razpoloženje za državo v krizi, smo bili s prireditvijo več kot zadovoljni. Preverili smo namreč lahko, kakšne so kaj modne smernice za pričeske podeželskih fantov (pri strani pobrito, zadaj daljši lasje, tako kot pri članih skupine Skater), ugotovili pa smo tudi, da so se našim priljubljenim Veselim Štajerkam, Mladim frajlam in Navihankam med dekliškimi bendi pridružile še Iskrice in Zapeljivke.
No, Zapeljivke so bile zagotovo vrhunec večera, zaradi katerega se je splačalo prenašati cviljenje in kričanje Ane Lize. Prifarski Mitja letos namreč ni posebej izstopal, tudi harmonija med glasovi Prifarskih muzikantov je šepala, ampak Zapeljivke ... Če kdaj spremljate oddajo Slovenija ima talent na Pop TV in se sprašujete, od kod so vsi ti mojstri, ki igrajo na kravje zvonce, ste v petek zvečer na nacionalki dobili odgovor. Nekateri igrajo skupaj z Zapeljivkami skladbo Ena o kravi, ki gre takole: “Kaj misli si krava, krava, krava, zanima jo trava, si pravi mu, mu, mu, čas paše je tu.” Spet drugi imajo svojo točko kar med glasovanjem. Hja, ni Ana Liza zastonj cel večer namigovala, da gre za goveji večer.
Medtem ko smo se mi pozibavali ob pravih slovenskih ritmih polke in valčka, se je na TV 3 odvijala prava drama. V kuharski oddaji Riba na oko so namreč gostili cvet slovenske estrade, kjer pa na žalost spet nismo poznali vseh udeležencev. K oddaji smo sicer poškilili tudi med tednom, a zagotovo je bila petkova prošnja pijanega Arturja Šterna, ki se je želel zaročiti z Danico Lovenjak, eden od vrhuncev, ki mu tesno za petami sledijo pijani in tečni Dadi Daz, vsevedna Marjanca Scheicher ter uboga Danica, ki se je na večerjo pripravila z obiskom “modne kreatorke” in frizerja.
Seveda je bila oddaja za vse tiste, ki niso redni bralci Nove, pol manj očarljiva, a nič zato. Od razmišljajoče krave do slovenske Nova estrade je namreč le majhen korak.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.