|  Mladina 23  |  Kultura

revolver

Izlet v Sarajevo - Novomeškemu pisatelju in režiserju Nejcu Gazvodi je nedavni obisk na canskem filmskem festivalu oziroma na tamkajšnji tržnici, kjer so tuji selektorji zelo dobro sprejeli njegov režijski prvenec Izlet, že obrodil prve sadove. Dobil je namreč vabilo na sarajevski filmski festival, kjer bodo konec julija njegov film predvajali v glavnem, tekmovalnem programu.

Plesna pleskavica - Letos smo bili v Ljubljani priča že petim plesnim festivalom (Gibanica, Pajek, Plesna vesna, Exodo in Balkanska plesna platforma), do 10. junija pa lahko ujamete še enega, in sicer festival Pleskavica. Ta bo potekal drugič, program pa so tokrat zastavili nekoliko drugače, saj ni pripravljen vnaprej, ampak ga bo sproti snovalo okoli 40 umetnikov, teoretikov, dramaturgov in producentov. Festival nastaja v sodelovanju Fičo Baleta ter balkanske izobraževalne in produkcijske mreže s področja sodobnega plesa Nomad Dance Academy Slovenija.

Koncerti, koncerti - Glasbeno poletje bo letos daleč od dolgočasnega. V ljubljanskem Kinu Šiška bodo 7. julija nastopili Battles, ki z združevanjem različnih žanrov trenutno veljajo za enega ta hip najbolj vročih bendov. Mesec dni za njimi, 16. avgusta, bodo v ljubljanskih Križankah nastopili newyorški
postpunkerji Interpol; to bo njihov prvi in za zdaj edini koncert v širši regiji JV Evrope. Mesec dni za njimi, 10. septembra, pa bo v Križankah v okviru letošnjega Itak Džafesta nastopila britanska indie rock zasedba Editors, ki ji bodo družbo delali še drugi, za zdaj še neznani izvajalci. 23. oktobra velja skočiti tudi k sosedom - če ste manchestrski elektro-pop duet Hurts zamudili v Beogradu, ga lahko namreč ujamete v Zagrebu.

Sijajni pop na Obali - Od 11. junija do 9. oktobra bo v Palači Travesini v Piranu na ogled pop art razstava Sijajni Pop!, na kateri bodo predstavljene umetnine Andyja Warhola, Toma Wesselmanna, Roya Lichtensteina, Jamesa Rosenquista, Johna Chamberlaina in Roberta Rauschenberga. Piranski utrip bo po zgledu Warholove Tovarne še dodatno popestril razgiban spremljevalni program.

Okantali trubadurje - V Rušah so v okviru festivala Kantfest, ki podpira kantavtorsko ustvarjalnost, podelili kante, nagrade za najboljše uveljavljajoče se trubadurje. Žirija,v kateri so bili Jure Potokar, Adi Smolar, Jani Kovačič in Gregor Bauman, je zlato kanto podelila Vanji Pajntarju, srebrno Simoni Černetič - Aynee in bronasto Elvisu Berljaku.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.