16. 6. 2011  |  Mladina 24  |  Kultura

Nina Strnad Kvintet

Glasbena zasedba petih odličnih glasbenikov iz Slovenije in tujine je poimenovana po svoji vokalistki Nini Strnad, ki velja za eno naših najbolj obetavnih jazzovskih vokalistk. Kako zvenijo, lahko preverite 24. junija na Gornjem trgu v Ljubljani, kjer bodo odprli ciklus jazzovskih koncertov “Jazz na Gornjem trgu”. Ciklus sodi pod okrilje 23. Mednarodnega glasbenega festivala Poletje v Stari Ljubljani, ki bo brezplačne glasbene prireditve na starih mestnih ulicah prestolnice ponujal še vse do 24. avgusta.

/media/www/slike.old/mladina/pstriptiz24_nina_strnad_bedn_poletje_v_stari_lj_dsc7984_b5.jpg

© Borut Peterlin

“Nina Strnad kvintet smo Jure Pukl (saksofon), Sava Miletić (klavir), Howard T. Curtis (bobni), Nikola Matošič (bas) in Nina Strnad (vokal). Vsak od nas je nastopal že z mnogimi priznanimi glasbeniki, tokrat pa smo se zbrali pod Nininim vodstvom. Igramo predvsem jazz standarde, to so skladbe pretežno 50. in 60. let dvajsetega stoletja, ki jih večinoma poznamo v izvedbah Franka Sinatre, Elle Fitzgerald, Sarah Vaughan, Tonyja Bennetta in podobnih zvezd jazzovske vokalne scene. Na svojih koncertih želimo pričarati prijetno in sproščeno vzdušje, ki poslušalcu omogoča brezskrbno potovanje skozi skladbe. Namen našega igranja je širjenje dobre in kakovostne glasbe ter spodbujanje igranja v živo. Verjamemo, da je igranje glasbe v živo užitek tako za glasbenika kot tudi poslušalca.”

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.