Stanka Prodnik

 |  Mladina 25  |  Kultura

Talenti in vojni dobičkarji

O tem, kako nas je zbudil Polnočni klub in uspaval spektakel

Zmagovalka šova Slovenija ima talent Julija Kramar

Zmagovalka šova Slovenija ima talent Julija Kramar
© Miro Majcen

Poletni čas, ko se končujejo sezone razvedrilnih oddaj, je praviloma poln solzavih spektaklov in besed o tem, kako lepo nam je bilo skupaj. V zadnjih tednih so se od nas poslavljali Mario, Tjaša Železnik s svojo nedeljsko oddajo, pa tudi Popova oddaja Slovenija ima talent, kjer so tokrat izbrali polnoletno operno pevko, pri kateri nimamo pripomb, sploh ker je premagala hordo podivjanih harmonikarjev.
Včasih pa so tisti pravi spektakli povsem nepričakovani, v tako dolgočasnih oddajah, kot je na primer Polnočni klub, ki praviloma služi temu, da uspava od tedna utrujene gledalce, ki so v petek zvečer ostali doma. A tokrat je bilo drugače. Oddaja o svetovnem popotništvu se je končala z odhodom gosta iz studia.
Svetovno popotništvo na prvi pogled ni vznemirljiva tema, že sama misel na samozavestnega Zvoneta Šerugo nas praviloma odvrne od popotništva na sploh. A očitno hvaljenje s tem, da ko v puščavo pripelješ nekaj turistov, denarja, spečeš kozo in spiješ nekaj vina, zraven pa vsem vrtiš Golico, pomagaš Afriki, ne moti samo nas. Šerugovo hvalisanje je v petek povsem iztirilo Toma Križnarja, ki je nasproti sedečega mirno označil za vojnega dobičkarja, ko pa je ta povedal še, da je svoje poslanstvo na tej zemlji opravil z razplodom, se je Križnarju začelo trgati. Spuščal je kletvice, krohotal se je Šerugovim domislicam, na koncu pa resignirano vstal, rekoč, da ima veliko bolj pametnega dela, kot je sedenje v studiu, kjer kvasijo neumnosti, in odšel. To, da sta kar nekaj pametnih pripomnila še Arne Hodalič in Tomaž Jakofčič, smo skoraj spregledali, le malo nas je čudila užaljenost voditeljice Barbare Zrimšek, ki bi bila ob vsej akciji v studiu lahko samo zadovoljna, saj je verjetno s tem prebudila marsikaterega gledalca.
Gledalce oziroma gledalke pa je v petek skušala zbuditi tudi Saša Lendero s svojim novim resničnostnim šovom Ljubezen na seniku. V prvem delu je ob idiličnih posnetkih slovenskega podeželja in traktorjev John Deer predstavila deset samcev s podeželja, ki iščejo ljubezen. Ali natančneje, mladenko, ki jim bo rodila nekaj otrok in pomagala pri delu na kmetiji. Sodeč po pogledih kandidatov, bi sami najraje izbrali kar Saško, ki se je s kavbojskim klobukom na glavi rahločutno pogovarjala o intimnostih kmečkega vsakdana in po potrebi navrgla še kakšen spolni namig, medtem ko je v ozadju igrala himnična glasba, ki je simbolizirala lepote pristnega slovenskega podeželja.
Takšnega, kjer nikoli ne neha igrati harmonika, s katero so nas v nedeljo zvečer strašili tudi v oddaji Slovenija ima talent. K sreči je v finalu podeželski cirkus premagala Julija Kramar, a po treh urah “spektakla” v Stožicah smo si skoraj želeli, da bi tja prišel Križnar in vsem razložil, kar jim gre.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.