Damjana Kolar

 |  Mladina 26  |  Kultura

10. Festival Kluže

Od 1. do 10. julija v trdnjavi Kluže in Bovcu

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved26.jpg

© Miha Fras

V prekrasnem ambientu trdnjave Kluže in na Bovškem trgu v Bovcu se obeta jubilejni mednarodni Festival Kluže, ki ga organizirata Kulturno društvo B-51 in Občina Bovec. Festival bo odprla ljudska igra Martina Sperra Lovske scene iz Spodnje Bavarske v režiji Ivice Buljana in izvedbi igralskega ansambla Prešernovega gledališča Kranj, okrepljenega z Mileno Zupančič in Markom Mandićem. V naslednjih dneh se bodo zvrstile še otroške predstave ter plesne in gledališke predstave (Doktor Frankenstein/Cantieri Teatrali, Koreja, Grenki sadeži pravice/SNG Nova Gorica, Lunine mene/SNG Drama, Ljubljana, Krizantema na klavirju/SMG, Ljubljana, Rojena zunaj svoje vasi/KUD Baobab, Ljubljana). Festival se bo zaključil s koncertom skupine Šukar.
Več o festivalu nam je povedal njegov direktor Damir Domitrović: “Ne glede na specifične probleme v razvojnem procesu si Festival Kluže z novimi programskimi, idejnimi in organizacijskimi dopolnitvami v prihodnosti odpira nove možnosti in še pomembnejši status specifičnega mednarodnega dogodka. Letošnji festivalski program se tematsko in skladno z razvojem festivala (vztrajno in s sodelovanjem med domačo občino in kulturno organizacijo iz druge regije) loteva problemov drugačnosti v domačem prostoru, sprejemanja novega in sočasnega prilagajanja drugega domačemu prostoru. Načenja problem vrednot, razumevanja in sodelovanja med starim in novim, med konvencionalnim načinom dojemanja vsakdanjosti in novimi specifičnimi pojavi, posamezniki in organizacijami.” Več na: www.exponto.net.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.