Damjana Kolar

 |  Mladina 27  |  Kultura

Pekel v raju

Metalcamp 2011, od 11. do 17. julija

Mastodon

Mastodon
© Arhiv Metalcampa

V idiličnem okolju na Sotočju v Tolminu bo že osmič zapored festival Metalcamp, ki vsako leto privabi ljubitelje metal glasbe z vseh koncev sveta. Festival danes uživa kultni status med tovrstnimi festivali po svetu, ponuja pa tudi prave metalske počitnice: koktajle na plaži, plavanje v reki Soči, brezplačno kampiranje in seveda nastope svetovno znanih glasbenih skupin. V osmih letih je na festivalu nastopilo več sto glasbenih skupin, med drugim Apocalyptica, Soulfly, Sepultura, Hypocrisis in druge legende metal scene. Predstavilo se je tudi več kot 320 novih skupin, ki jim je bil festival nekakšna odskočna deska za uspeh, do sedaj pa je Metalcamp obiskalo že več kot 68.000 obiskovalcev.
Več o festivalu nam je povedal organizator Boban Milunović: “Priprave so se, kot vsako leto, začele že konec prejšnjega festivala in šlo je brez večjih težav, vsekakor pa je bilo logistično zahtevno. Med novosti lahko pripišemo razširjeno tržnico, na kateri bodo na voljo številni prehrambeni artikli in ki bo na festivalskem ozemlju. Letos zaradi logističnih zahtev ne bo mogoče kampirati na ozemlju festivala pred 11. julijem, kdor pa bo vseeno želel kampirati prej (od 9. julija), bo to lahko naredil ob ustreznem denarnem nadomestilu. Bendi, kot so Slayer (ZDA), Mastodon (ZDA), Blind Guardian (Nem), Airbourne (Avs), Accept (Nem), Kreator (Nem), Arch Enemy (Šve), Wintersun (Fin), Amorphis (Fin) in mnogi drugi, vam bodo nudili neprecenljivo doživetje Metalcampa 2011.” Več na www.metalcamp.com.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.