7. 7. 2011  |  Mladina 27  |  Kultura

Simfonija tisočev

Otvoritev Festivala Ljubljana 2011 s koncertom Mahlerjeve simfonije št. 8 v Es-duru. Kongresni trg, Ljubljana.

Stane Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani

Stane Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani
© Tjaša Zajc

Stane Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani: “Izvedba je bila pompozna in domišljeno scensko postavljena. Veselilo me je, da je bila stavba rektorata del scenske zamisli. Udeležiti se samega dogodka na prostem, kjer nastopa toliko glasbenikov, je bilo naravnost čudovito. Zaradi akustike, ki jo tak odprt prostor ponuja, je ‘navadnemu ušesu’ težko kvalificirano oceniti izvedbo simfonije, ki pa nikakor ni bila slaba. Navdušen sem bil nad vsemi izvajalci, posebej pa nad dirigentom Valerijem Gergijevim. Želel bi si, da bi se kak podoben dogodek ponovil še prihodnje leto.”

Katarina Kresal, ministrica za notranje zadeve: “Dogodek, ki je napisal novo stran v kulturni zgodovini Ljubljane. Mahlerjeva glasba v izvedbi slovenskih in hrvaških filharmonikov pod navdihujočim umetniškim vodenjem znamenitega, ljubljanski publiki dobro poznanega dirigenta Valerija Gergijeva, dobri pevski solisti, obnovljeni Kongresni trg in enkratna publika so ustvarili večer presežkov. Ob številčnosti nastopajočih sta me osebno najbolj prevzeli še muzikalnost in sinergija profesionalnih in ljubiteljskih zborovskih pevcev.”
 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.