Foto Borut Peterlin

 |  Kultura  |  Portret

Ekipa Kulturno-umetniškega društva Plac

... o poletnem festivalu Teden kulture na placu 2011, ki ga pripravljajo v Metliki in se ga lahko udeležite še vse do nedelje, 24. julija

“Rojstvo Kulturno-umetniškega društva Plac iz Metlike sega v leto 2004. Za ustanovitev smo se odločili zato, ker smo želeli oživiti dogajanje v starem mestnem jedru, z aktivnostmi spodbujati ekološko osveščanje, zapolniti prosti čas mladih in jih motivirati za aktivno kulturno udejstvovanje. Ker je težnja društva omogočiti kvaliteten in brezplačen program ustvarjalnih delavnic in kulturnega dogajanja za širšo skupino ljudi, smo letos že sedmo leto zapored pripravili brezplačni festival Teden kulture na placu, ki poteka na Partizanskem trgu v Metliki ter obsega kreativne delavnice s kakovostnimi mentorji za mlade in starejše. Ob večerih pa s plesom, poezijo, z gledališčem, modo, s kinom ter koncerti slovenskih in tujih glasbenih zvezd bogati in širi lokalno kulturno obzorje. Člani društva smo se za ta prostovoljni projekt odločili zato, ker želimo dati okolju, v katerem živimo, dodano vrednost, svoje ambicije pa širimo z ustanovitvijo Mladinskega centra, katerega otvoritev pričakujemo jeseni.”

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.