Damjana Kolar

29. 7. 2011  |  Mladina 30  |  Kultura  |  1. zapoved

Trnfest

Dvajset let tega mednarodnega poletnega festivala

Fishbone

Fishbone

V torek se je v ljubljanskem KUD France Prešeren začel jubilejni, že dvajseti festival Trnfest, ki bo tudi letos popestril poletno dogajanje v Ljubljani. Kot je že v navadi, bo v naslednjem mesecu oziroma vse do 28. avgusta postregel z različnimi dogodki; od koncertov (Fishbone, Les Skalopes, Hog Hoggidy Hog, The Secret, Thombs, Broken Lock, Nikki Louder, Grrizli Madams, Muškat Hamburg) do gledaliških predstav, filmov (igrani filmi študentov AGRFT, izbor filmov festivala Animateka, dokumentarni športni film), razstav (ciklus razstav Izrazi svoje upanje), ustvarjalnih delavnic in programa za otroke. Dogajanje bo med 25. in 28. avgustom znova popestrila Emonska promenada, že šesto leto zapored pa bo potekal tudi fotografski natečaj TrnFoto. Tudi letos bo dišalo po pečeni koruzi, dodatna ponudba pa bodo sveže zvite dobrote TrnFrks.

Več o programu nam je povedala koordinatorka festivala Mojca Ocvirk: “Tudi letošnji Trnfest ohranja koncept 34 večerov pestrega brezplačnega dogajanja za vse okuse in generacije. Med domačimi glasbenimi izvajalci se veselimo nastopov zasedb Žoambo Žoet Workestrao in Jan Kus ‘Amna’, med tujimi pa koncertov Mark Foggo’s Skasters, Drum’n’zez, Lapins Superstar, Sekou Kouyate Experience, Ethno in Transit, Fishbone in za zaključek še Bambi Molesters. Gledališki program bo v znamenju produkcije KUD France Prešeren s predstavami StandAp, Kudovo z dražbo umetniških predmetov ter s 26-urnim Impro maratonom. Obiskovalci lahko festival tokrat podprejo z nakupom priponk, majic, vžigalnikov in tudi avtorskih zapestnic.” Več na: www.trnfest.si.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.