Damjana Kolar

5. 8. 2011  |  Mladina 31  |  Kultura  |  1. zapoved

Kamfest: Festival z razgledom

Od 7. do 20. avgusta

Edo Maajka

Edo Maajka
© Arhiv Mladine

Največji poletni festival v Kamniku, ki ga pripravlja KD Priden možic, bo tudi letos skoncentriran na tri različna prizorišča, na Etin otroški oder, kjer bodo pripravili predstave in delavnice za najmlajše, Glavni oder, kjer bo mogoče poslušati koncerte za glasbene sladokusce, in Večerni oder, ki bo rezerviran za program, namenjen zahtevnejšim glasbenim poznavalcem ter ljubiteljem stand-up komedije. Med letošnjimi nastopajočimi bodo med drugim Siddharta, Hog Hoggidy Hog, Les Skalopes, Edo Maajka, S.A.R.S., Res Nullius, Green Out, Ana Pupedan, Spock Studios, Cinkuši, Sedmina in Druyd. Potekale bodo tudi otroške delavnice, športna tekmovanja (med njimi Calcit GT-bike eliminator in tek na Mali grad s feršterkerjem), razstave, skupina Šlosart pa bo varila impresivne železne skulpture. Vsi dogodki bodo brezplačni, razen koncerta Siddharte.

Več nam je povedal vodja festivala Goran Završnik: “Na letošnjem 8. poletnem festivalu Kamfest izstopajo predvsem Dogodki z dodano vrednostjo - program DDV. Festival bi moral namreč biti prostor, v katerem se udeleženci družijo in ustvarjajo tudi čez dan. Tako se Kamnik ne bo le ‘znorel’ na kvalitetnem programu večernih koncertov, pač pa bo že od jutra možen obisk in ogled razstav, bralnih kotičkov, športnih tekmovanj in ustvarjalnih delavnic, ki jih ob pomoči organizatorja festivala KD Priden možic pripravljajo predvsem kamniška društva in skupine. Urbani eksperimenti festivala pa bodo mestu pustili trajni spomin na letošnji Kamfest.” Več na: www.kamfest.org

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.