Jure Aleksič

 |  Mladina 15  |  Kultura

NK Korotan zmlel Bayern

Kako se je imela in kako je tekmovala na neuradnem svetovnem prvenstvu v improvizacijskem gledališču slovenska delegacija

Slovenci na odru

Slovenci na odru
© Miha Brajnik

Virus, ki ga je nedavno shackalo naše bojda genialno kiberčudo Matjaž Rogelj, bi znal pognati bistveno globlje korenine, kot so nekateri najprej mislili: o tem se je med prvimi prepričala tričlanska slovenska ekipa improvizatorjev, ko je praskala skupaj sredstva za na pot v Berlin. Prireditvi se je sicer reklo Prvi mednarodni festival improvizacijskega gledališča, vendar so jo imeli poleg organizatorjev tudi vsi udeleženci hkrati za neuradno svetovno prvenstvo v improvizaciji. Nedvomno zanimiva reč, a se sponzorjem iz tega ali onega razloga ni zdelo tako, češ da so imeli "z raznimi svetovnimi prvenstvi zelo slabe izkušnje". Suma sumarum so nazadnje poleg začasne uporabe avtomobila od sponzorjev dobili še liter borovničevca. Ta je bil v Berlinu potem velik hit, naši predstavniki pa v bistvu tudi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: