Vsota vseh strahov

Glavna h'woodska sezona se običajno začne v drugi polovici maja, toda letos se je začela že na začetku maja, ko sta drug za drugim vzletela stripovski Spider-Man in Napad klonov, najbolj fanatično pričakovana filma leta

Vojna klonov

Vojna klonov

Spider-Man, brez prizorov, ki so jih posneli na Svetovnem trgovinskem centru, in v Ameriki pospremljen s kritiškimi himnami, je v prvih treh dneh pobral 114 milijonov dolarjev, koto 200 milijonov prebil v devetih dneh, zrušil dva rekorda in zdrvel proti severu, kjer Titanika, ki je pridelal milijardo in 800 milijonov, sicer ne bo ogrozil, lahko pa bi napadel Harryja Potterja (926 milijonov), ki je z drugega mesta lestvice največjih hitov vseh časov nedavno butnil Grozečo prikazen (923), prvo epizodo Vojne zvezd. Jasno, Napad klonov, nova epizoda Vojne zvezd, ki je štartal ta vikend, naj bi plezal s Spider-Manom, tako rekoč z ramo ob rami, pa četudi je postal George Lucas po obsceno huronskem štartu Spideyja malce defenziven. Potegnil se je nazaj, huh. Oznanil je namreč, da sam ne pričakuje takega rezultata, da je Napad klonov preveč mračen, da bo naslednja epizoda še bolj mračna, že kar osebna in intimna, in da je zdaj itak tako dobro situiran, da si lahko privošči karkoli, tudi to, da posname nekomercialen film in ga potem zavrti le prijateljem. Ha. Lucas sodi v tisto gardo režiserjev, ki so Hollywood osvojili v sedemdesetih in oznanili, da bodo h'woodske blockbusterje snemali le zato, da bi se lahko potem čim bolj mirno in brez skrbi posvečali svojim osebnim, intimnim filmom. Hja, tako je govoril George. In tako je po Botru govoril Francis Ford Coppola - nazadnje je na Tajskem superviziral montažo filma, ki ga je režiral tajski princ Chatrichalerm Yugala. Aha.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: