Filmsko šminkerski Woodstock

Motovunski filmski festival je mnogo več kot samo suho projiciranje filmov na platna. Gre predvsem za druženje tistih, ki radi gledajo filme, tistih, ki jih ustvarjajo, ter predvsem tistih, ki radi veliko in dobro žurirajo.

Gledalci kljub dežju na projekciji na glavnem trgu

Gledalci kljub dežju na projekciji na glavnem trgu
© Denis Sarkič

Motovunski filmski festival, letos že peti po vrsti, je verjetno edini tovrstni festival na svetu, kjer organizatorji vljudno naprošajo filmofile, predvsem pa žurofile vseh vrst, da naj za božjo voljo ne prihajajo tja, če nimajo namena gledati filmov. Poziv umetniškega direktorja festivala Rajka Grlića, že na tiskovni konferenci v Pulju pred začetkom dogajanja, naj tisti, ki jih zanima zgolj zabava, ostanejo doma, zato letos ni presenetil nikogar več. Ljudi, ki množično romajo v mestece na vrhu hriba sredi celinske Istre, je pač postalo preveč. Kako ne, saj že nekaj let po ustnem, pa tudi pisnem izročilu velja, da je v Motovunu mega žur. Res je, da je tudi veliko dobrih in odličnih, znanih in še neznanih filmov ter razno raznih osebkov, ki v filmskem svetu nekaj pomenijo, kljub temu pa naj bi bili skupni imenovalec ali pa presek vsega večdnevnega dogajanja prav rajanje in mimohodi obiskovalk in obiskovalcev v trendi oblačilcih, ki ponavadi trajajo od zore do zore, pa tja do naslednje zore in tako naprej do konca, ko se vsi zadovoljni in utrujeni spokajo domov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: