Prisluškovanje

Mladinino kolekcijo dvdjev nadaljuje kultni, za oskarja nominirani triler, ob katerem se vam bo zazdelo, da vam prisluškujejo

Leto 1972 je bilo leto Botra - in leto, ko je Francis Ford Coppola dokončno postal boter novega Hollywooda, okej, nove generacije, ki je tedaj "prevzela" Hollywood. Boter je postal huronski hit, kritiki pa so kar tekmovali, kdo mu bo napisal večjo hvalnico - zgodovina se je poslej delila na tisto pred Botrom in ono po Botru. Mnoge replike iz te gangsterske sage so postale pregovorne. Tako kot mnogi prizori. In muzika tudi. In seveda - Boter je snel Oskarja za najboljši film. Toda ironično, Coppola tega Oskarja ni dobil, ker filma ni produciral. Še več - tudi Oskarja za režijo ni dobil. Odnesel ga je Bob Fosse za Kabaret. Bolje rečeno, Coppola, novi h'woodski kralj, je izmed vseh možnih Oskarjev dobil le Oskarja za scenarij, ki pa si ga je bil prisiljen deliti z Mariom Puzom, avtorjem romana. Coppola je to očitno vzel "osebno", kajti čez dve leti se je vrnil - in konkurenco dobesedno ubil. Tudi Boter 2 je bil gigant v vseh smislih. Ljudem je prihajalo. In kritikom tudi, navsezadnje, Coppola je dokazal, da je lahko tudi nadaljevanje umetnost. Hja, Boter 2 je postal prototip nadaljevanja, ki ni inferiornejše od originala. Odveč je poudarjati, da je v tem ekskluzivnem klubu še vedno skoraj sam. In seveda - Boter 2 je Coppoli vrgel tri Oskarje. Za film (ja, tokrat ga je tudi produciral), scenarij (spet s Puzom, se razume) in režijo. Ni kaj, leto 1974 je bilo leto Francisa Forda Coppole.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: