intimnost

Mladinino kolekcijo dvdjev nadaljuje čudovito škandalozna drama, ki se ne ustavi pred tem, kar je bilo Zadnjemu tangu v Parizu še prepovedano

Jay (Mark Rylance) in Claire (Kerry Fox) sta popolna tujca, eksistencialna zombija, ki se dobita vsako sredo v njegovem kletnem stanovanju in fukata - brez besed. Drug o drugem ne vesta ničesar. Še več - drug drugega nič ne sprašujeta. Le seks - nobenih vprašanj, nobenih vrtanj, nobenega teženja. In tudi nobenega moraliziranja. Prideta, se slečeta in oblečeta - to je njuna reinterpretacija slogana "prišel, videl, zmagal". Je kaj lepšega? Mar ni seks brez obveznosti - seks brez odgovornosti, seks brez posledic - popolna spolna fantazija? Jay in Claire sicer izgledata tako, kot da to, kar počneta, počneta z občutkom krivde, toda to bi lahko bilo tudi kaj drugega. Kdo ve, občutek krivde imata morda že od prej. Oh, ali pa jima je le malce nerodno, ker sta seksualno revolucijo - "svobodno ljubezen" - odkrila tako pozno. Kako sta se našla, ni jasno - jasno je le, da je fuk edina reč, ki ju druži. Živita od srede do srede, še bolje - živita le v sredo, vse ostalo je depresija, vegetiranje, dolgčas, frustracija. Anonimni fuk je največ, kar se jima zgodi. Ko se oblečeta, ju ni več. Do smrti bi lahko stala v Stekleni menažeriji in se ne bi srečala.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: