Ah, ta osemdeseta

Skupina Duran Duran ni napolnila osrednjega tržaškega trga, je pa z nostalgijo napolnila vse, ki so prvi poletni dan dočakali ob zvokih in ritmih največjih hitov osemdesetih let

Ne vem, ali sem sploh kdaj slišal toliko pripomb in opazk v slogu "haha, kako smešno" kot zadnji mesec, ko sem se, sem in tja, v kakšni družbi malce pohvalil, da grem na koncert skupine Duran Duran. Vendar je bilo kljub vsem hudomušnim zbadljivkam v očeh in glasovih zaznati tudi kanček nevoščljivosti ali pa vsaj romantične nostalgije, še sploh potem, ko so se po omembi znamenitih besed Duran Duran skoraj po pravilu začele debate o tem, kako dobro je bilo takrat in kako se je takrat žuralo, da ne omenjam revije Bravo, Videomixa in Daria Diviaccija, ki je navadno postal zmagovalec vseh pogovorov o osemdesetih letih. Duran Duran pa so bili kljub vsemu največji. Generacije, rojene konec šestdesetih in v sedemdesetih letih, to dobro vedo. Poslušali so jih vsi, malce naskrivaj tudi tisti, ki jim je po telesu vrela bolj metalska ali pankerska kri. Zdaj to, vsaj nekateri, tudi že priznajo. Če ne drugače, je bila fenica skupine Duran Duran njihova bejbika ali kakšna mična sošolka. V Simona, Johna, Andyja, Nicka in Rogerja so bili oblečeni vsi zvezki brstečih sošolk. Tudi domače stene so bile prijazne do fantov iz skupine. Brhke ročice so ljubeče ustvarjale fantazijske tapete iz posterjev, nalepk, izrezljanih slik in sličic vseh oblik in velikosti, ki so prekrivali vse, kar se je prelepiti dalo. No, tudi fantje so si seveda na stene nalepil kakšen plakat najbolj priljubljene boybend skupine ali pa so si šli, po ogledu skupinske ali solo fotografije benda, k frizerju poblajhat kak pramen ali pa uredit frizurico, če ne drugega, pa vsaj v Trst po kakšno srajco in hlače, ki jih je bilo treba potem preskusiti v Turistu in Valentinu ali pa vsaj pri Konjskem repu ali na kakšnem srednješolskem plesu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: