A Hard Day's Night

Ko je Elvis Presley ugotovil, da je tako velik, da ga lahko bolj povečajo le še filmi, je nastopil v neskončni trumi filmov, toda ni imel sreče - nobeden izmed teh filmov ni bil namreč niti približno tako dober kot A Hard Day's Night, v katerem so leta 1964 briljirali Beatlesi, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr.

Njihov ležerni šarm je Elvisa poslal za Luno, zelo preprosta zgodba - dan v življenju Beatlesov, ki bežijo pred histeričnimi fanicami, vsiljivi reporterji in studijskimi šefi - pa je popolni poligon za njihove duhovite replike in hite a la Can't Buy Me Love in All My Lovin', za elegantne rezine njihovega nonkonformističnega esprija in za njihovo majanje medgeneracijskega statusa quo.

Beatlesi izgledajo kot rockerji, ki jih je strah, da jih bodo fani preglasili, kar se je čez dve leti tudi zares zgodilo, tako da so sklenili, da ne bodo več koncertirali. A Hard Day's Night, ki to anticipira in ki je nekaj med teatrom absurda, eksperimetalnim filmom, kroniko beatlomanije, videospotom, komedijo zmešnjav in letečim cirkusom Montyja Pythona, ni le dober film o Beatlesih ali pa dober mjuzikl, ampak dober film - čista pop klasika. Pika.

Več na www.mladina.si/dvd/.