2. 10. 2000  |  Mladina 40  |  Kultura  |  Film

Slo-vid-borza

Skrivni prehod: Banana pride za upravitelja stanovanjskega kompleksa, ki je poln čudakov. Črna komedija, ki ima tempa le za tri minute. By Tobe Hooper. Chad Lowe, Tyra Banks & Amanda Plummer.

Pošast: Mesto, v katerem je lokalni režiser posnel kopico grozljivk, napade avtentična pošast. Parodična grozljivka, ki se ne ustraši nobenega klišeja. M. Emmet Walsh.

Policaji X: Hongkonška generacija X udari po mafiji. Hormonski fu-mu. Nicholas Tse & Sam Lee (ee, in Jackie Chan).

KOMEDIJE

Po krivem obdolžen: Leslie Nielsen igra slovitega violinista, ki se spletom okoliščin prelevi v Begunca. To ni edini hit, ki ga parodira tale nova "mati vseh filmov", toda formula je preveč utrujena, da bi potopila Titanik. Plus Richard Crenna & Kelly Le Brock.

Pasji park: Luzer ostane sam s psom, ki ga mučijo travmatični spomini na seks. Preveč pasja romantična komedija. Luke Wilson, Natasha Henstridge & Janeane Garofalo.

Samski mladeniči: Trije potrebni črnci iščejo bližnjico do defloracije. Izključno za potrebne fane Princa z Bel-Aira. Taye Diggs & Omar Epps.

Spolne navade zemeljskih bitij: Ironičen, toda preveč naiven pogled na parjenje, zapakiran v komentarje nevidnega zunajzemeljskega bitja in kvazidokumentarno formo. Sterilno. Carmen Electra.

PEL MEL

Smrtne zaobljube: Mož počasi zastruplja svoje žene. Še en šoker za neumne gospodinje. John Ritter.

Usodna odločitev: George Washington stolče Britance in Pruse. Ameriška Bitka na Neretvi. Jeff Daniels.

Mesto iluzij: Tipa, ki snemata film o serijskem morilcu, zasumita, da snemata resnično zgodbo. Črna rutina, ki hoče malce pofilozofirati o odnosu med filmom in realnostjo. Arye Gross, Joe Pantoliano & Ron Perlman.

SERVIS: Ja-Mi, Continental, Fun, Fivia, Karantanija, Blitz