Prah

Dust, 2001

Prah je Divja banda v Makedoniji, pravzaprav alternativna verzija Divje bande. Bolje rečeno, Prah ni rimejk Divje bande, ampak resurekcija Divje bande... ee, Divja banda v paralelnem svetu. Ko so namreč člani Peckinpahove Divje bande ugotovili, da divji zahod izginja in da je njihov rok trajanja potekel, so odkorakali v kolektivni samomor, Milčo Mančevski, režiser kultnega hita Pred dežjem, pa jim zdaj sporoča: hej, fantje, imeli ste tudi drugo možnost! Lahko bi odšli v Evropo - v Makedonijo. In tam svojo zgodbo, svojo legendo nadaljevali. Prah se začne v New Yorku, jasno, v sedanjem, zelo urbanem času, ko zelo tough starka mladega črnca, ki je vlomil v njeno stanovanje, s koltom prisili, da posluša zgodbo o dveh kavbojskih bratih iz Oklahome, divjem Lukeu (David Wenham), "najboljšem strelcu vzhodno od Pecosa", in filozofskem Elijahu (Joseph Fiennes).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €