Slo-vidvd-borza

Dina (Vida Jerman), žena direktorja Gantarja (Miha Baloh), se zatrapa v mladega košarkarja Luko (Igor Galo). Da bi mu bila bližje, ga najame za sinovega inštruktorja. Košarkar se je naveliča. Direktor umre. Košarkar se vrne najprej vrne k njej, toda po incidentu z njenim sinom, ki ga dolži za smrt svojega očeta, se raje vrne k svoji punci. Še nikoli toliko seksa v slovenskem filmu. Vida Jerman in Igor Galo seksata v praznem bazenu... Galo jo slači v avtu med vožjo... seksata v avtu... orgija, na kateri joškarijo hipice... pedofilični predatorji naskakujejo desetletne dečke... zaližeta se lezbijki... transvestit pokaže svoj pravi spol... Miha Baloh analno posili Vido Jerman... ki v tem uživa... in Galo kljub vsemu še najde čas, da nekajkrat poseksa svojo punco. Hollywood si leta 1971 ni upal niti tako daleč niti tako globoko. Prvi slovenski flower-power film. Make love not war. Že, ampak vojna tu izgleda kot dober seks. Huh, prvič v slovenskem filmu vidimo tudi Coca-Colo. Klasika.

Kapsule

Volčja bratovščina 2: Francoska gospodinja izgubi spomin, Francozinje turškega rodu pa medtem izgubljajo življenja, kar je znak za detektivsko penetracijo v Malo Turčijo. Kul, mračni geopolitični triler. Jean Reno.

Visoke stave: Vzpon in propad in ponovni vzpon in ponovni propad Stuja Ungarja, imenovanega "The Kid", genialnega pokeraša, ki je igral za mafijo in za Las Vegas, premalo pa zase. Sopranovi v Kazinu. Michael Imperioli.

Južni Kensington: Propadli londonski aristokrat obtiči med dvema Italijanoma, ki v Južnem Kensingtonu vidita Notting Hill. Romantična komedija, ki vam ne bo jemala spanca. Rupert Everett, Elle Macpherson & Judith Godreche.

Matador: Pierce Brosnan se giblje po eksotičnih lokacijah, kjer serijsko podira bejbe in hladnokrvno izvršuje tajne morilske misije. Ne, Pierce ni več James Bond, toda to dobro in humorno - oh, in patetično - prenaša. Plus Greg Kinnear.

Mali prijatelji: Ko že mislite, da se bo film dogajal v Montani, se družina preseli na Florido, tako da mali zvedavko ne zapleše z volkovi, ampak s kunčjimi sovami. Eko trip. Luke Wilson, Tim Blake Nelson & Robert Wagner.

Šelestenje: Fant in punca prideta v Belo krajino, da bi razčistila, toda ne najdeta pravih besed, tako da se kmalu oblikuje četverokotnik. Kriki in šepetanja ob Kolpi. Via Janez Lapajne. Barbara Cerar, Rok Vihar & Gregor Zorc.