Slo-vidvd-borza

Četrti Leonejev vestern je elegična, melodramska opera o brezimnem maščevalcu (Charles Bronson), romantičnem banditu (Jason Robards), bogatem posestniku (Gabriele Ferzetti), revolverašu v črnem (Henry Fonda) in cipi (Claudia Cardinale). Leone je hotel pokončati tradicionalni vestern in vestern, ki ga je sam izumil, zato ne preseneča, da je na likvidacijo žanra, na ta ultimativni "pogreb", pripeljal cel divji zahod, vse njegove ikone, od Fonde do Bronsona, od Monument Valley do referenc na velike vesterne a la Točno opoldne, Shane, Sedem veličastnih, Johnny Guitar, Obračun pri O.K. Corralu in Iskalci, ki tako družno poslušajo pesem o svoji smrti. Leone: "To je film o koncu sveta, rojstvu matriarhata in začetku sveta brez jajc." Ne glede na to, kaj pistolerosi storijo, bodo šli kapital, industrializacija, progres in Zgodovina svojo pot, "naprej". Železnica bo bušnila do Pacifika. Mesto bo raslo mimo njih. Zgodovine ne moreš nategniti. Ko oni obračunavajo s kolti, se z vlaka vsuje industrijska množica, ki ne bo nikoli odšla. Posebna edicija.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €