Slo-vidvd-borza

Četrti Leonejev vestern je elegična, melodramska opera o brezimnem maščevalcu (Charles Bronson), romantičnem banditu (Jason Robards), bogatem posestniku (Gabriele Ferzetti), revolverašu v črnem (Henry Fonda) in cipi (Claudia Cardinale). Leone je hotel pokončati tradicionalni vestern in vestern, ki ga je sam izumil, zato ne preseneča, da je na likvidacijo žanra, na ta ultimativni "pogreb", pripeljal cel divji zahod, vse njegove ikone, od Fonde do Bronsona, od Monument Valley do referenc na velike vesterne a la Točno opoldne, Shane, Sedem veličastnih, Johnny Guitar, Obračun pri O.K. Corralu in Iskalci, ki tako družno poslušajo pesem o svoji smrti. Leone: "To je film o koncu sveta, rojstvu matriarhata in začetku sveta brez jajc." Ne glede na to, kaj pistolerosi storijo, bodo šli kapital, industrializacija, progres in Zgodovina svojo pot, "naprej". Železnica bo bušnila do Pacifika. Mesto bo raslo mimo njih. Zgodovine ne moreš nategniti. Ko oni obračunavajo s kolti, se z vlaka vsuje industrijska množica, ki ne bo nikoli odšla. Posebna edicija.

Kapsule

Obtožena: Punca, ki jo v nekem baru štafetno in brutalno posilijo, misli, da je najhujše že za njo, a se zmoti. Vivisekcija družbe, ki za posilstvo vedno krivi žrtev. Via Jonathan Kaplan. Letnik '88. Jodie Foster & Kelly McGillis.

Charlie in tovarna čokolade: Asocialni fantazist Willy Wonka svojo freudovsko, retro-futuristično, neverlandsko tovarno čokolade odpre otrokom. Pompozni trač o Michaelu Jacksonu. Po Roaldu Dahlu. Johnny Depp.

John Tucker, mrtev si: Tri bejbe, ki ugotovijo, da jih največji frajer na gimnaziji nateguje, se maščujejo, to pa tako, da mu podtaknejo najbolj seksi bejbo na gimnaziji. Romantika, ki diši po evgeniki. Jesse Metcalf.

Srečni konci: Romantični mozaik, v katerem vsi liki hlepijo po happy endingu - in to ne glede na spol. In ne glede na splav. Usodna nesreča, v kateri vsi preživjo. Maggie Gyllenhaal, Lisa Kudrow, Laura Dern & Jesse Bradford.

Bondova dekleta: Dokumentarec in nekaj dodatkov o Bondovih dekletih, ki so že od nekdaj - od trenutka, ko je v bondiadi Dr. No iz morja vstala Bo Derek, "Bondovo dekle št. 1" - subkultura zase. Tu lahko vidite, kako izgledajo danes.

Constantine: Keanu Reeves je J.C. (!), urbani izganjalec hudiča, sarkastični tough-guy, furijasti gospod Cool, toda nobenega dvoma ni, da bo šel v pekel - ker preveč kadi. Grešnik. Biblija je le protikadilski pamflet, ki diši po Boschu.