Asteriks in Vikingi

Asterix et les Vikings, 2006

Ker so zadnjega stripa o Asteriksu v Franciji prodali več kot zadnjega romana o Harryju Potterju, smo spet med običajnimi galskimi osumljenci, saj veste, kakih 50 let pod ničlo, tako da lahko mirno pričakujete številne anahronizme, tudi esemesanje in “spopad civilizacij”, za katerega tokrat, kot pove že naslov, poskrbi soočenje Galcev in Vikingov, ki je posledica ugrabitve. Troja? Hja, skoraj. Vikingi sicer ne ugrabijo kake fatalne galske lepotice, ampak Fičfiriksa (Lorant Deutsch), ki naj bi ga Asteriks (Roger Carel) in Obeliks (Jacques Frantz) prelevila v pravega moža, toda Fičfiriksu ni do lova, mačizma, ubijanja in zastraševalskega poziranja, ampak se raje dotika ženske v sebi. Pa ekologije - in vsega, kar diši po multikulti lingu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €